Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční koláčky

Malé koláčky s různými náplněmi a drobenkou patří na oslavách a svatbách k nejžádanějším dobrotám. Podle tohoto receptu je můžeme kdykoliv napéct. Koláčky vydrží lahodné a vláčné i několik dní, pokud nezmizí během chvíle ze stolu.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 15 min

100 min (85 min příprava + 15 min tepelná úprava)

25. 3. 2009 19:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 200 kJ / 3 633 kcal
Bílkoviny99,89 g
Tuky184,78 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy382,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokusil jsem se z několika zajímavých receptů vytvořit jeden ještě zajímavější.

Recepty na náplně: tvarohová - www.toprecepty.cz/recept/64056-tvarohova-napln-nadivka/; ořechová - www.toprecepty.cz/recept/45264-orechova-napln-nejlepsi-co-znam/; maková - www.toprecepty.cz/recept/4737-napln-do-kolacu-a-buchet-usporna-makova/; povidlová - www.toprecepty.cz/recept/66582-povidlova-napln/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

25. 6. 2012 17:00

cermakova: Jsem rád, že vám koláčky chutnají;-):-K:-!

cermakova

25. 6. 2012 11:57

Dobrý den, super recept, jednoduché a jsou užasné:yes::yes:
už jsem je dělala 3x :-8,
děkujeme za recept a posílame bodík:yes::-p

Terka0001

31. 5. 2012 16:43

Jsou vynikající! Udělala jsem z nich teda spíše vdolky, ale to ničemu nevadí :yes: :-D

Terka0001

31. 5. 2012 10:09

Jenda1: Moc děkuju :-K

Terka0001

27. 5. 2012 13:02

Můžete mi prosím napsat, jak se dělá kvásek a drobenka? Jsem úplný začátečník....:-( taky ještě na kolik stupňů má být předehřátá trouba. Děkuju :-K

nemola

26. 5. 2012 20:29

Odzkoušeno, příště upeču z dvojnásobné dávky, jen se po nich zaprášilo :-p

jankohrasko

24. 5. 2012 13:19

luxusní koláčky s těstem se nádherně pracuje.

Ludmila

18. 5. 2012 19:40

Vyzkoušela jsem je, vynikající. Nemají chybu. :-K:-K:-K

ada82

17. 4. 2012 15:16

velká chvála, a to jsem šidila na tuku a dala místo poloviny másla ramu, takže jsem musela přidat mouky, a i tak se s těstem krásně pracovalo. děkuji za bezva recept :-K

EVA

30. 3. 2012 20:23

hledala jsem na internetu nejaky zvlastni recept na kolacky a nasla jsem tento.Jelikoz uz ziji 31 roku v Italii ,je normalni ,ze se me casto styska po nasich jidlech ale taky je casto delam.Taktez musim podotknout,ze Italove jsou na sladke opravdu machri.Ale takove kolacky jako jsem udelala podle tohoto receptu , tak na to teda nemaji. Jsou trosku pracne,ale je zapotrebi drzet se presne receptu!!! Jsou bozske!Trosku me zarazilo to drozdi ,ale musi tam byt,presne tolik jako je napsano v receptu. Diky za recept,rada bych oplatila nejakym italskym receptem jko treba udelat doma pravou pizzu. Zalezitost velice jadnoducha.Jeste jednou diky.:-K:-O:-Dsvatecni kolacky

Naďa.B.

13. 2. 2012 12:51

Jendo,klobouk dolů.Koláčky jsem pekla,jsou moc dobré,chutnaly všem.S těstem se moc dobře pracovalo,super recept,prostě nemá chybu.

lichma

10. 11. 2011 10:27

Toto těsto jsem použila pod nádivku maminčina falešného hruščáku. Tence vyválené vyšlo na dva velké plechy. Nádivku jsem udělala z dvojnásobné dávky a přidala do ní mletý perník. Jen se po něm zaprášilo. Děkuji za báječný recept a přidávám bod.:-):-)

Jenda1 Jenda1

21. 10. 2011 10:07

mirka:Mirko, máslem nic nepokazíš;-), vyzkoušej. Sádlo se přidává kvůli křehkosti. A pokud koláčky nebudou křehké, vyzkoušej shortening (přípravek pro křehkost, který se používá pro zlepšení křehkosti pečených výrobků).
Zkus se zaregistrovat (je to triviální záležitost)a budeme moct komunikovat i ve vzkazech.:-K;-):yes:

mirka

21. 10. 2011 01:24

Ahoj Jendo, zdravim te z Floridy! Moc se mi libi tvuj recept na kolacky a chtela bych je take zkusit vytvorit, jenze nevim ktery tuk muzu pouzit? ... a co misto tuku treba MASLO? ... co myslis? ... je tady v obchodech "shortening", ale nemam s tim zatim zadne zkusenosti. Lard=sadlo, zkousela jsem pouzit do rohliku a vadila mi tam jakasik divna prichut, vubec to nechutnalo a ani nevonelo po sadle.:no:
Dekuji za odpoved!

1 2 3 4 5 6 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: koláčky kolacky recept recept na koláčky nejlepší koláčky koláčky recepty recepty na kolace recept koláčky recepty kolačky recepty na koláčky koláče recept sváteční recepty koláčky škaredky nadýchané koláčky půlroční koláčky recept na kolače půlroční koláče koláčky z hery babiččiny kolačky posypka na koláčky nejlepší koláče

Suroviny: mouka hladká, mléko, tuk hera, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, vejce, bílek, mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk, žloutek, máslo, rum

TopRecepty.cz

Sváteční koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8r6