Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 115 kJ / 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,86 g |
| Tuky | 29,55 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 797 mg |
| Sodík | 399 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 20,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek s paprikou osmahněte do změknutí na másle - asi 5 minut a osolte.
Krok 2: Menší zapékací misku vymažte máslem. Vejce rozšlehejte, zašlehejte lučinu, pepř a sůl.
Krok 3: Vmíchejte zchladlou zeleninu a pokrájenou šunku, nalijte do zapékací misky a pečte dozlatova a do ztuhnutí vajec, trvá to asi 30 minut.
Zveřejněno 29. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPyz
Moje poznámka
Lehká frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPyz
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 1 hodinou
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 2 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 1 hodinou
Vymazlené raffaello
Talskal před 1 hodinou
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 1 hodinou
Ořechové pracny
Alamatej před 1 hodinou
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 2 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 2 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 2 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová fritáta,
fritata,
frittáta,
fritata recept,
brokolicová fritata,
recept fritata,
apetitt,
frittáta recept,
frittata z pomazánka z lučiny,
jak se děla frittata,
frittáta recepty,
dietní frittata,
fritáta s houbami recept,
cuketová fritata,
selská bramborová frittáta,
frittáta s lučinou,
tuňákova frittáta,
lehke jidlo,
omeleta fritáta recept,
dietni fritata
Suroviny:
pórek,
paprika čerstvá červená,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
jogurt,
šunka
Komentáře (9)
Můj komentář byl jak se sluší jen doplnění receptu a ne celý nový recept.
No a vidíš, děláte doma selskou omeletu a netušíte, že je to francouzská kuchyně
To není nic špatného, chci říct, že se tam může dát vlastně téměř cokoli, jediná podmínka je, že tam patří našlehaná vejce. My fritatu moc rádi.
Jen ještě podotknu, že je dobré dát ji nakonec, když vejce ztuhnou vespod dát ji pod gril. Tak to aspoň dělá Jacques Pépin.
Bod je snad samozřejmý.