Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 48 704 kJ / 11 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,79 g |
Tuky | 541,65 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,93 g |
Sacharidy | 1 471,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dvoupatrový dort uděláme 1 a půl dávky těsta!
Krok 2: Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Těsto nalijeme do formy tak, abychom měli větší a menší korpus. Upečeme.
Krok 3: Krém na 1 a 1/2dávky: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding a trošku rumu.
Krok 4: Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby.
Krok 5: Vychladlé korpusy prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou. Pak menší korpus položíme na větší a pomažeme krémem a podle fantazie zdobíme marcipánem.
Zveřejněno 27. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Moje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
dvoupatrový dort recept,
skladování marcipánu,
dortík,
potřeby pro cukráře,
dvoupatrový dort,
profesionální recepty,
dvoupatrové dorty,
jak skladovat marcipánový dort,
jak skladovat dort,
skladování marcipánového dortu,
dvoupatrový marcipánový dort,
dvoupatrový dort - recept,
recept na dvoupatrový dort,
dorty potažené marcipánem,
dortík recept,
dvoupatrovy kremovy dort recept,
máslový krém netuhne,
jak uskladnit marcipánovy dort,
krémový dort potažený marcipánem,
maslove dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
marmeláda,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
tuk ztužený,
bílek,
med,
mléko sušené,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (4)