Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 48 704 kJ / 11 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,79 g |
Tuky | 541,65 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,93 g |
Sacharidy | 1 471,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dvoupatrový dort uděláme 1 a půl dávky těsta!
Krok 2: Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Těsto nalijeme do formy tak, abychom měli větší a menší korpus. Upečeme.
Krok 3: Krém na 1 a 1/2dávky: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding a trošku rumu.
Krok 4: Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby.
Krok 5: Vychladlé korpusy prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou. Pak menší korpus položíme na větší a pomažeme krémem a podle fantazie zdobíme marcipánem.
Zveřejněno 27. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Moje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
dvoupatrový dort recept,
skladování marcipánu,
dortík,
potřeby pro cukráře,
dvoupatrový dort,
profesionální recepty,
dvoupatrové dorty,
jak skladovat marcipánový dort,
jak skladovat dort,
skladování marcipánového dortu,
dvoupatrový marcipánový dort,
dvoupatrový dort - recept,
recept na dvoupatrový dort,
dorty potažené marcipánem,
dortík recept,
dvoupatrovy kremovy dort recept,
máslový krém netuhne,
jak uskladnit marcipánovy dort,
krémový dort potažený marcipánem,
maslove dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
marmeláda,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
tuk ztužený,
bílek,
med,
mléko sušené,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (5)