Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát

Hodnocení receptu je 4,3 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený, často trochu upravený recept. Vždycky ale nejlépe chutná vonící česnekem a servírovaný s vejcem natvrdo a vařenými bramborami.

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 790 kJ /
667 kcal
Bílkoviny15,88 g
Tuky50,13 g
Vláknina8,53 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 911 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájejte špek na kostičky, cibuli na drobno. Krok 2: Na oleji opečte špek, pak přidejte cibuli, když je dozlatova přidejte hrubou mouku a míchejte jíšku. Krok 3: Předem si připravte mléko a jakmile se mouka opeče, postupně vmíchejte mléko a uvařte hustou kašičku. Krok 4: Přidejte balíček špenátu - trošku povoleného z mrazáku. Krok 5: Mezitím co se špenát prohřívá (pozor, ať se kašička nepřipálí, často vařečkou míchejte), oloupejte česnek a přidejte ho rozmačkaný do špenátu. Osolte, opepřete, když se špenát prohřeje, vmíchejte do něj vejce a nechte vše ještě pořádně prohřát.

TIP: Špenát - rady a tipy

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dobrý recept, ale bez té hrubé mouky. Patří tam hladká.

Špenát dělám téměř stejně..přidala jsem foto..:-):-)

zizala: u nás sa špenát robí podobne ako paradajková omáčka nasladko. Cibuľka orestovaná na oleji, opažený špenát, zahustený zápražkou s mliekom, ale nie cesnak, ale trocha cukru. :-)

Nikola Cejnarova: Moje máti ho povařila a pak umlela, takže podobně jako tejaja. Já s ním zacházím šetrněji, rychle ho osmahnu na trošce oleje s osmahnutým nasekaným česnekem. Jen zprudka odpařím vodu, osolím a přidám kousek másla pro chuť. Chutná nám tak víc než klasická česká úprava :-)

Nikola Cejnarova: Robím to tak, že špenát iba sparím vriacou vodou, scedím a potom rozmixujem, teda pokiaľ ho chcem použiť ako prívarok. A potom upravujem tak, ako keby som kúpila mrazený. ;-)

Nikola Cejnarova 8. 11. 2014 15:53
muzu se zeptat jak upravujete spenat kdyz mate ze zahradky a ne kupovanej uz hotovej diky:-)http://www.toprecepty.cz/recept/433-spenat/

nejlepší je zahuštěný šlehačkou a česnekem !!!!

Tady je odkaz na tento špenát:-Dhttp://vareni.dama.cz/recept.php?d=1698

vevan:
Strouhanka je ideální vychytávka, stačí dát na cibulku špenát, až se rozmrazí, zalít trochu mlékem a přidat strouhanku. Za chvíli je to hotovo. Vajíčko už je zbytečné a podle mého názoru i masox, stačí dobře okořenit. ;-)

je dobré přidat půl kostky masoxu a místo mouky trocha strouhanky - zahustí;-)....vynikající

Také jsem dala polohrubou a bylo to moooc dobré, děkuji za super recept :-K

Vyzkoušeno, já jsem dala polohrubou a špenátek byl výborný :-K

....hladkou místo hrubé;-)

Tématické fráze:
špenát, špenát recept, recept na špenát, recept špenát, spenat recepty, špenát z protlaku recept, špenát z protlaku, recepty ze špenátu, špenátový protlak recept, recepty špenát, špenátové recepty, špenat top recepty, špenátové mufiny, recepty se špenátem, recepty na spenat, spenat jako priloha, hrníčkové mufiny, špenát do mrazáku, špenát příloha, špenát příloha

Suroviny:
protlak špenátový, mouka hrubá, vejce, mléko, pepř mletý, sůl, česnek, cibule, špek

Přidat fotografie receptu