Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Dumáte, jak upéct osvěžující letní moučník? Připravte svým blízkým lehký letní dezert s jahodami, pudinkovým krémem a nadýchaným piškotem. Jahodová bomba s čokoládovou polevou nadchne celou rodinu.
Suroviny pro 1 plech
forma 30x25cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 571 kJ / 7 068 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,30 g |
| Tuky | 511,59 g |
| Vláknina | 19,02 g |
| Cholesterol | 3,91 g |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 2,85 g |
| Sacharidy | 468,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech s vyššími okraji nebo obdélníkovou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, troubu včas rozehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Připravíme piškotové těsto. Postupně rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1 lžíce cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do husté pěny a tu opatrně vmícháme do bílkového sněhu.
Krok 3: Potom po lžících přidáváme mouku tak, že ji pokaždé před přidáním další dávky lehce, ale důkladně zapracujeme do bílkovo-žloutkové hmoty.
Krok 4: Hotové těsto rozetřeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po uvaření potřeme povrch trochou másla, aby se neudělal škraloup a dáme vychladit. Po zchladnutí pudink prošleháme a po částech zašleháváme máslo pokojové teploty, až vznikne lehký krém.
Krok 6: Vychladlý piškot uvolníme z formy, jednou ho prořízneme, spodní díl vrátíme zpět do formy a naneseme krém. Do vrstvy krému vmáčkneme očištěné jahody, přiklopíme vrchním dílem korpusu, přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 7: Na polevu rozšleháme vejce s cukrem a kakaem a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěný tuk pokojové teploty.
Krok 8: Polevu rozetřeme na moučník a ozdobíme např. čerstvým ovocem a šlehačkou. Hotový moučník necháme ještě v chladu rozležet a poté krájíme teplým nožem na řezy.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRrW
Moje poznámka
Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRrW
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 10 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 11 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 11 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 12 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 13 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 16 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 17 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 18 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 18 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 18 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova žloutkové řezy,
piškotová bomba,
jahodová bomba,
tncz nova,
tn cz,
samosběr jahod horní pěná,
dortová bomba,
bomba řezy,
jahodova poleva se slehackou,
jahodová m recept,
recept na piškotovou bombu,
jahodová dortová pěna,
slehackova poleva jahodova recepty,
piškotová bomba s ovocem,
jahodová pěna z bílků na dorty,
krémeše z listového těsta s čerstvýma jahodami,
bublanina podle indruchové,
jahodová bomba se šlehačkou,
jahodova bomba rolada,
dortová bomba se šlehačkou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
pudinkový prášek,
cukr,
máslo,
jahody,
vejce,
cukr moučkový,
kakao,
máslo
Komentáře (34)