Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pâte fermentée

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 6. 2015 14:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 198 kJ / 2 198 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky12,75 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy440,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.

Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

27. 6. 2015 11:41

Ještě jednou děkuji za pochvalná slova:-8 a doufám, že Janek nezůstane jediným, kdo vyzkoušel;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 6. 2015 09:06

Ivi, recept ukládám a budu muset vyzkoušet. Na Tvé recepty je vždy spolehnutí a máš taky nádherné fotky, profesionální:-):yes: Ten chlebík vypadá úžasně a o chuti nepochybuju.:yes:

mysulka mysulka

26. 6. 2015 17:36

:-p:yes: nádhera, určitě vyzkouším:yes:

magdalenka magdalenka

26. 6. 2015 11:34

cathleen: nerada pečiem podľa teba, lebo je to desne dobré a neudržím sa a musím to ochutnávať a ochutnávam atď...
Momentálne sa venujem u teba štúdiu starého cesta, prefermentu, bige...po dovolenke na to nabehnem v praxi! A budem zas nešťastná pri pohľade na váhu... :-D

cathleen cathleen

26. 6. 2015 10:22

janek53::-8:-D Někdy mě opravdu mrzí, že sem nemůžu, spolu s fotkou a receptem, přilípnout i kousek vůně....

janek53 janek53

26. 6. 2015 10:16

cathleen: voní parádně. Delší výroba se vyplatí a výsledek:yes: Pozor, toto není reklama, páč dobré se chválí samo:-!

cathleen cathleen

26. 6. 2015 10:00

magdalenka: ano, určitě tím bylo nové těsto příjemně ochuceno.
Krásné, voňavé vzpomínky na dětství:-8

magdalenka magdalenka

26. 6. 2015 08:07

cathleen: Vybavila sa mi spomienka na prastarú mamu (umrela, keď som mala 5 rokov, ale niektoré veci mi vyskakujú z pamäti) - zvykla doma piecť chleba, boli to také obrovské pecne. Cesto po vykysnutí sme brali k pekárovi a on nám to upiekol - taká obrovská pec na chleba, kúrilo sa v nej drevom. A prababka vždy odobrala kus cesta, ktoré použila pri ďalšom pečení, pridávala ho do nového cesta. Len mám dojem, že ho najprv usušila a potom rozdrobila, zalievala vodou, toto spravila večer pred pečením. Asi to bolo používanie "starého cesta".:-K

cathleen cathleen

26. 6. 2015 07:12

janek53: je parádní:yes: - a zkoušel jsi náhodou, jak voní? Podle mně úplně jinak, než obyčejný chleba:-))

Teri77

26. 6. 2015 06:47

Tak tohle musím teda vyzkoušet :-p:yes:

zizala zizala (moderátorka)

25. 6. 2015 18:45

janek53: :yes::yes:

janek53 janek53

25. 6. 2015 17:29

Vychladl, a s kačením sádlem nemá chybu:-p

janek53 janek53

25. 6. 2015 16:36

cathleen: zatím chládne.

cathleen cathleen

25. 6. 2015 15:48

janek53: :-O A? Spokojený? Je lehký? Už jsi ho i nakrojil, ochutnal?:-D

janek53 janek53

25. 6. 2015 15:38

Dovolil jsem si přidat výsledek;-)

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem

Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Chléb s pâte fermentée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPEV