Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 5,0 (142×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

29. 3. 2009 15:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 005 kJ / 5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

newee

12. 11. 2016 18:28

Ondra : Množství cukru dávám přesně podle tohoto receptu a ani já, ani rodina, nemáme problém. Na vrchu zakysaná smetana tu sladkou chuť vyrovnává.:-8

Ondra

31. 10. 2016 07:00

Nevim, zda vyse uvedeni kuchari jedli cheescake ored tim, nez jej sami pekli, ale dort je odporně sladky. Uz pri sypani 250g cukru mi to bylo divne. Dnes jsem ochutnal, zdedil jsem se a nasel jiny recept, jde mluví o 50g krupicoveho. Neverte množství cukru v tomto reveptu, je to spatne! Taky bych se asi priklanel k variante krupiciveho, který je mene vyrazny. :-//

Newee

28. 8. 2016 19:27

Cheesecake na fotografii u tohohle receptu je nedopečený. Ve středu se roztéká, a tak by to být nemělo. Každopádně jsem cheesecake dělala podle tohoto receptu, přitom se dívala ještě na spoustu dalších stránek na tipy.
Jako krémový sýr jsem použila obyčejné 2 pomazánkové másla a lučinu (neměla jsem toho ani doporučene 600g ale míň). Četla jsem, že někde se korpus z Bebeček dává do ledničky (někdě prej i na několik hodin) a nebo se peče, já ho tedy dala do ledničky možná na 10minut do té doby, než jsem si připravila krém. To jsem pak vylila na korpus, dortovou formu jsem máslem ani nevymazávala, jen na spodek vystřihla kolečko pečícího papíru. Formu jsem zabalila do alobalu (pořádně, aby se nedostala do formy voda, takže aspoň 3-4 vrstvy), formu dala do normálního plechu naplněným vodou a pekla 50 minut. (Pamatujte, že vždy je lepší péct déle než méně! Zkuste neotvírat troubu aspoň 25minut.) Nevěděla jsem sice jak dlouho péct, ale nějak jsem to odhadla, nechala pootevřenou troubu a po asi 3 hodinách hodila do ledničky. Nakonec jsem na to dala zakysanou smetanu (taky jsem neměla doporučenou dávku). Dělala jsem ho poprvé, a celkem jsem se bála, že něco pokazím, ale byl výborný.http://imgur.com/a/Ay1Pe

Klára

19. 8. 2016 16:25

Recept jsem zkusila ale. Na jedno jsem zapomněla a to je ze jsem nevynazala formu maslem...vadí to nebo ne?
Dekuji:-):yes:no::-?

Katka

9. 8. 2016 08:14

Ahoj, děkuji za recept, dort je výborný, ale také jsem musela prodloužit dobu pečení. Po doporučené době byl dortik hodně tekutý, tak jsem zvysila teplotu na 140'C a pekla cca o 45 min dele. Na něj jsem pak dala ještě ostruziny a zalila zelatinou. Těším se az ho udělám příště :-8:yes:

Kacula81

13. 7. 2016 17:40

Výborný recept, jiný cheesecake nedělám ;-). Jen do těsta přidám ještě trošku rozmixovaných oříšků nebo slunečnicových semínek.

Tůca

23. 5. 2016 11:58

Monika: dort se míže roztrhnout např. pokud nemáte při smíchávání ingrediencí všechny o pokojové teplotě či nejčastější chyba je málo rozšlehané vejce před přidáním do zbytku ingrediencí :) doporučuji i dát si na dno trouby nějaký plech se studenou vodou, který tam nechat po celou dobu pečení. Troubu během pečení vůbec neotevírat, po upečení opravdu nechat dort postupně chladnout, rychlé změny teplot mu nemusí svědčit :)

Buonissimo

18. 3. 2016 11:16

Skvělý recept na Cheesecake s ricottou a chia semínky je zde:
http://www.buonissimo.cz/recipe/ricotta-chia-chees...

Anet

12. 3. 2016 18:14

Tak jsem zkoušela také včera a ani jsem nečekala,že se mi tak povede:-)...Moc díky za inspiraci,přiteli chutnalo:D:yes:

Radka Kučírková

11. 3. 2016 10:36

Vyzkoušeno a jiný už dělat nebudu. Do sýrové náplně jsem přidala rozpuštěnou tabulku bílé čokolády a ubrala cukr....je vynikající:-)) Děkuji za inspiraci

Misa

6. 3. 2016 16:40

Zdravim, nevim zda jsem nekde udelala chybu..ale ten spodek (susenky) mam takovy rozblemcli, nesel prendat z formy na talir, tak jsem musela kolac krajet na spodku formy. Bouzila jsem 1 baleni BeBe Rodinne a 1 baleni BeBe maslove. Dekuji za pomoc.

Monika

2. 3. 2016 20:00

Ahoj, pri vypnuti trouby se mi prostredek roztrhl. Dokonce mi i prijde, ze je jeste dost ridky, pritom jsem ho pekla skoro hodinu. Delala jsem ho z mascarpone 250g, lucina 100g a z tucneho tvarohu 250g. Nevite, cim to muze byt? A ztuhne to jeste v lednici? Dekuji:-)

Lenka

14. 2. 2016 19:07

Děkuji za výborný recept! Dělala jsem cheesecake poprvé, bála jsem se, že se rozteče, ale povedl se. Všem moc chutnal. Vypadá to, že ho teď budu muset dělat ke každé příležitosti. :D

sarkaturka

7. 2. 2016 19:18

Dnes jsem toto pekla poprvé,jak jsem stará,tak nejsem zkušená pekařka,musím Vám moooc poděkovat za recept,právě jsem vandala z lednice a musím se moc držet,abych nechala kousek manželovi :-K:yes::-D:-)):-)

rimanka

29. 1. 2016 20:43

Dnes jsem ho upekla. Je naprosto luxusní. Pekla jsem ho na 130 stupňů celou hodinu. Určitě se stane naší stálicí. Děkuji za skvělý recept.

1 2 3 4 5 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse cheescake recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept cheesecake s mascarpone chease cake recept chesecake chessecake top recepty chiskake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake cheesecake z mascarpone recepty chesse recept cheescake nejlepší cheesecake

Suroviny: sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G