Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 230 názorů

595

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 675 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Melisa Melisa(neregistrovaná)

    Jo! Jen místo té smetany nakonec jsme si udělali takovou červenou omáčku z džemu + na to přijde máta, chce to něco barevného. :-) Tedy, jestli nám to celé nevyteče z formy...

    Odpovědět

  • Melisa Melisa(neregistrovaná)

    Už se peče, poprvé, tak jsme trochu vylekaní, jestli ztuhne. Máme ho z mascarpone a zakysanky, moc na ty lučinové a pomazánkomáslové náhražky nejsme. Sušenky máme nějaké anglické, jaké používáte vy? A jestli se podaří, příště uberu cukru.:-)

    Odpovědět

  • miriko10 miriko10

    Upečeno a vložena fotka. Základ Bebe dobré ráno kakaové (bylo třeba zlikvidovat zásoby) a náplň 0,5 kg selského (hrudkovitého) tvarohu + pomazánkové máslo. Dala jsem necelých 200g cukru a jen 3 vejce. Výsledek luxusní. Za mě lepší než s Philadephií. Udělám opět. Skvělý recept:-p

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka

    Eliza, dovolila jsem si taky přihodit fotku, jestli to nevadí :) Nejsem bůhvíjakej fotograf, příště to zkusím líp ;) Tvým fotkám se ale asi těžko vyrovnám :yes:

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka

    Táááák, dítě má za sebou první rok ve školce a já si řekla, že hrníčků a bonboniér a kytiček a volovinek učitelky dostanou dost, tak že jim na zítra upeču tohleto... Nedělala jsem ho skoro půl roku, tak jsem zvědavá, jestli se mi povede tak, jako vždycky podle tohoto receptu :-D Jen se obávám, že budu muset udělat dva, bo doma by mě asi zahlušili, kdybych jim tohle taky nedopřála :-p

    Odpovědět

  • Iwis Iwis(neregistrovaný)

    Irule: Moc moc děkuji za rady a tipy!! Navečer se do něj pustím, tak dám pak vědět jak se mi povedl a jaký jsem sklidila úspěch :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Iwis: jo a náplň jsem měla z mascarpone, tučného tvarohu a pomazánkového másla ;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Iwis: já jsem to vše dělala ručním šlehačem a bylo to v pohodě. Jen jsem poprvé měla strach, že to není dostatečně upečené, ale jen se to zdá, tak se toho nelekněte ;-) Jinak jsem měla postup stejný, jen toho cukru jsem na radu švagrové dala polovinu. Dort byl moc dobrý :-p Tak ať se vám povede :yes::-K

    Odpovědět

  • Iwis Iwis(neregistrovaný)

    Irule: Děkuji ti moc :-K budu ho právě péct známé k narozeninám,první pokus,tak snad se vyvede,jen jsem se bála aby to právě nebylo nízké. Ještě se zeptám, ty vejce tedy jen vmíchat?zašlehat je tam nemůžu,když už budu v tom?Mám strach abych je tam vmíchala pořádně....

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Iwis: já mám průměr 26cm nebo 28cm (nejsem si jistá) a bylo to dost vysoké, myslím, že to bude v pohodě. Jen cukru jsem dala polovinu a myslím, že to bylo akorád. Ale to je spíš o chuti ;-)

    Odpovědět

  • Iwis Iwis(neregistrovaný)

    Dnes budu dort péct, vše nakoupené, rozhodla jsem se pro mascarpone a riccotu. Jen se chce zeptat,v jak velké formě dort pečete?Mám doma jen o průměru 28 cm,nebude dort moc nízký??? Děkuji moc za odpovědi :-K

    Odpovědět

  • Sofii_21 Sofii_21

    NAPROSTO FANTASTICKÝ!!!!!!!! ÚŽASNÝ RECEPT, SIC TROCHU DRAŽŠÍ, ALE I PŘESTO FAMÓZNÍ!!!:-K:-K:-K:-K:-K:-):-):-8:yes:

    Odpovědět

  • Karol Karol(neregistrovaný)

    Úžasný recept, všem doporučuji. Dělala jsem jej příteli za státnice:-)akorát jsem místo druhé smetany pokladla jahody na celý dortík a zalila želé :-)určitě zkuste :yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Děkuji za vynikající recept, cheesecake se náramně povedl a ani jsme nevydrželi s odležením do druhého dne, je opravdu vynikající a jednoduchý na přípravu :yes:
    Po přečtení komentáře Ivky jsem dala jen 3 vejce a pouze 150g moučkového cukru a opravdu to stačí. Pekla jsem 200st. po dobu 10ti minut, poté na 120-13st. 30 minut.
    Doporučuji všem :-))

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    já dělala přesně podle receptu, vypadalo to krásně, ale po upečení prostředek žlutý , protože se do něj dávaly vejce, což je pochopitelné, takže se to vůbec nepodobá obrázku. Navíc, dělala jsem přesně podle návodu a dnes po rozkrojení uprostřed nedopečený a celý se mi roztekl ;-(. Sem z toho celá nešťastná, dělám přesně podle návodu, a vůbec se nepovedl a obrázku se nepodobá. Takže za mě nedoporučuji. :no:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 9 12 16

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo