Cheesecake

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 236 názorů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • rimanka rimanka

    Dnes jsem ho upekla. Je naprosto luxusní. Pekla jsem ho na 130 stupňů celou hodinu. Určitě se stane naší stálicí. Děkuji za skvělý recept.

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Cheesecake se mne a mamce moc povedl.Tesim se az ho rozkrojime.:-))

    Odpovědět

  • Evik Evik(neregistrovaný)

    tak ja som ho robila na oslavu narodenin a bol uzasny... davala som 200g ricota, 250g mascarpone, 80g zerve, 100g lucina a pridala som aj na parou rozpustenu tabulku horkej a tabulku mliecnej cokolady.... cukru som dala 160g ale keby bolo o trosku menej tak by to vobec nevadilo, piekla som 10min na 200°C a pak asi 35min na 120°C pod kolac som dala aj plech s vodou a po dopeceni nechala chladnut s pootvorenymi dvierkami rury a cez noc v chladnicke, kolacik vobec netiekol z coho som mala obavy, skvely recept doporucujem :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Jdu dělat už podruhé, prvně byl trochu tekutý, tak ho tam tentokrát nechám o něco déle, navíc jsem do krému přidala skořici, tak jsem zvědavá, jaký bude :-) už se moc těším, až nakrojím :-)) vynikající recept :yes:

    Odpovědět

  • Ajulka Ajulka(neregistrovaná)

    Dělal jsem jej už hodně krát vždy se povedl. Příteli moc chutná. Bude mít narozeniny tak mu ho zase upeču. :-))

    Odpovědět

  • Michal V. Michal V.(neregistrovaný)

    Skvělý recept na chutný cheesecake, jen jsem musel zásadně upravit dobu pečení, protože s mascarpone je 3O minut pečení málo, byl polotekutý. Po prodloužení doby pečení na 60 minut a úpravy teploty na 140°C po celou dobu pečení, byl výsledný cheesecake jako z italské kavárny. Ještě jsem upravil množství cukru na 150g, protože náplň byla dle receptu příliš sladká.

    Odpovědět

  • Melisa Melisa(neregistrovaná)

    Jo! Jen místo té smetany nakonec jsme si udělali takovou červenou omáčku z džemu + na to přijde máta, chce to něco barevného. :-) Tedy, jestli nám to celé nevyteče z formy...

    Odpovědět

  • Melisa Melisa(neregistrovaná)

    Už se peče, poprvé, tak jsme trochu vylekaní, jestli ztuhne. Máme ho z mascarpone a zakysanky, moc na ty lučinové a pomazánkomáslové náhražky nejsme. Sušenky máme nějaké anglické, jaké používáte vy? A jestli se podaří, příště uberu cukru.:-)

    Odpovědět

  • miriko10 miriko10

    Upečeno a vložena fotka. Základ Bebe dobré ráno kakaové (bylo třeba zlikvidovat zásoby) a náplň 0,5 kg selského (hrudkovitého) tvarohu + pomazánkové máslo. Dala jsem necelých 200g cukru a jen 3 vejce. Výsledek luxusní. Za mě lepší než s Philadephií. Udělám opět. Skvělý recept:-p

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka

    Eliza, dovolila jsem si taky přihodit fotku, jestli to nevadí :) Nejsem bůhvíjakej fotograf, příště to zkusím líp ;) Tvým fotkám se ale asi těžko vyrovnám :yes:

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka

    Táááák, dítě má za sebou první rok ve školce a já si řekla, že hrníčků a bonboniér a kytiček a volovinek učitelky dostanou dost, tak že jim na zítra upeču tohleto... Nedělala jsem ho skoro půl roku, tak jsem zvědavá, jestli se mi povede tak, jako vždycky podle tohoto receptu :-D Jen se obávám, že budu muset udělat dva, bo doma by mě asi zahlušili, kdybych jim tohle taky nedopřála :-p

    Odpovědět

  • Iwis Iwis(neregistrovaný)

    Irule: Moc moc děkuji za rady a tipy!! Navečer se do něj pustím, tak dám pak vědět jak se mi povedl a jaký jsem sklidila úspěch :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Iwis: jo a náplň jsem měla z mascarpone, tučného tvarohu a pomazánkového másla ;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Iwis: já jsem to vše dělala ručním šlehačem a bylo to v pohodě. Jen jsem poprvé měla strach, že to není dostatečně upečené, ale jen se to zdá, tak se toho nelekněte ;-) Jinak jsem měla postup stejný, jen toho cukru jsem na radu švagrové dala polovinu. Dort byl moc dobrý :-p Tak ať se vám povede :yes::-K

    Odpovědět

  • Iwis Iwis(neregistrovaný)

    Irule: Děkuji ti moc :-K budu ho právě péct známé k narozeninám,první pokus,tak snad se vyvede,jen jsem se bála aby to právě nebylo nízké. Ještě se zeptám, ty vejce tedy jen vmíchat?zašlehat je tam nemůžu,když už budu v tom?Mám strach abych je tam vmíchala pořádně....

    Odpovědět

1 2 3 4 5 9 12 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept chease cake recept cheescake top recepty chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse cheesecake z mascarpone recept cheescake nejlepší cheesecake nepečený cheesecake recept originál mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo