Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 141 kJ / 4 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,02 g |
Tuky | 212,92 g |
Vláknina | 36,64 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 6,72 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 414,03 g |
Postup přípravy
Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přilijeme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí k míse, ani k vařečce. Vypracované těsto dáme na pomoučený vál a ručně ještě hněteme, aby bylo těsto hladké. Jestliže se těsto lepí, přidáme mouku. Potom je vložíme zpět do mísy, posypeme moukou, aby neokoralo a přikryté čistou utěrkou je necháme v teple vykynout, až zdvojnásobí svůj objem (přibližně 2 hodiny). Po vykynutí těsto ručně nebo válečkem zpracujeme do požadovaného tvaru. Krok 2: Obložení pizzy:
Těsto dáme na pečicí papír na plech a rozválíme je na obdélník (nebo kotouč, jak je libo - uvedené těsto vyjde na dva obdélníkové plechy);po celé ploše těsta rozetřeme rajčatový protlak (3 - 4 lžíce, a protlak italský v krabičce). Krok 3: Základ posypeme nastrouhanou mozzarellou - já použil španělské sýry - 4 druhy z kravského, ovčího a kozího mléka (Tapas de Queso, sýry: Don Bernardo manchijego viejodo, Gran Capitán curado, Gran Capitán semicurado, El Ventero). Krok 4: Na strouhaný sýr položíme plátky šunky cca 75 g na každý plech). Krok 5: Další vrstva bude 1 menší žlutá cuketa a 1 menší zelená cuketa - pokrájené (postrouhané) na tenké kotoučky; rozprostřeme na šunku; 1 červená cibule nařezaná na kroužky; následuje vrstva na tenké lupínky postrouhaných žampiónů, asi 75 g na plech;2 lžíce sušené bazalky;pokapeme 1 - 2 lžícemi olivového oleje. Krok 6: Vložíme do trouby, roztopené na 250°C, asi po 15 minutách (tedy asi 5 minut před koncem) pečení posypeme strouhaným sýrem parmazánem. (Gran Motravia) a celkem pečeme ne déle než 20 minut. Pekáč vytáhneme z trouby a hned krájíme (kolečkovým kráječem na pizzu) a ještě horké podáváme.
Zveřejněno 13. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRjg
Moje poznámka
Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRjg
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 42 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 50 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
pizza s cuketou,
cuketa pizza,
pizza cuketa,
postup obložení pizzy,
cuketa na pizzu,
pizza s cujetou,
pizza z cuketou,
recept na pizzu s cuketou,
pizza s cuketou a houbami,
pizza s cuketou a houbami,
žlutá cuketa se žampiony,
pizza s cuketou,
příprava žampionu na pizzu,
úizza s žampiony,
pizza s žampiony a sýrem,
pizza se šunkou a rajčaty,
pizza s nastrouhanou cuketou,
recepty s postrouhanou šunkou,
kravské žámpiony,
pizza cuketa recept
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
cukr,
sůl,
voda,
protlak rajčatový,
sýr mozzarella,
šunka,
žlutá cuketa,
cuketa,
cibule červená,
žampióny,
sušená bazalka,
olej olivový,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (2)