Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Na přípravu této jednoduché omáčky stačí jen pár surovin. Oloupaná rajčata a cibuli uvaříme a na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme ji s těstovinami a strouhaným parmazánem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 480 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,46 g |
Tuky | 34,57 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,62 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WRNg
Moje poznámka
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WRNg
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 8 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 10 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 51 minutami
Domácí kečup
zuzik8 před 1 hodinou
Plněné papriky
Cernousek před 1 hodinou
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 1 hodinou
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 1 hodinou
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 2 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 3 hodinami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 3 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova omacka na testoviny,
italská rajčatová omáčka,
konzervování rajčat,
omáčka z rajčat na těstoviny,
italske testoviny recepty,
rajčata s těstovinami,
domácí rajčatová omáčka na těstoviny,
italské těstoviny s rajčaty,
omáčka na těstoviny,
italské recepty,
omacka z konzervovanych rajcat,
těstoviny recepty,
italské těstoviny,
testoviny a rajčatová omáčka,
rajčatová omáčka těstoviny,
testoviny v rajcatove omacce,
omáčky na těstoviny,
italské těstoviny recept,
rajska omacka,lehci varianta,
dietní rajcatova omáčka s testovinami
Suroviny:
rajče,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)
Marcella Hazan, varit puvodne neumela (jako Lada Hruska), ale po svem prichodu do USA, se tak strasne zdesila, kdyz zjistila, jak tam vari "po italsku", se to radeji honem rychle naucila (na rozdil od Ladi H.)a zacala psat v anglictine seriozni italske kucharky s tradicnimi, klasickymi, poctivymi recepty. Dnes uz se tak uplne klasicky nevari, ale jeji recepty jsou autenticke, tedy nic si nevymyslela, jen prevzala. Par jsem jich nasla na internetu, jen v anglictine, v Italii jeji knyhy nevysly, coz je logicke, bylo by to noseni drivi do lesa a konstatuji, ze jsou opravdu dobre napsane, takove vychovne, tedy se spravnymi surovinami a postupy.
Rád vařím Take 5 a mám rád i jemná jídla...
Ráno mi "moje" zelinářka vybrala rajčata spešl na rajčudu.
Dopoledne jsem z části připravil Smoothie (název je fuj, nápoj byl OK)
V poledne byly špagety s máčkou podle rcp (+ bazalka a pecorino)
No, kdyby tam ta VAŘENÁ cibule nebyla, tak se vůůůbec nic nestalo
Angel 666:
Mimochodem, Láďa Hruška je zase rodilý Čech...
V kategorii omáček na těstoviny je spousta variant rajčatových omáček, mě ale právě zaujala tato nejjednodušší.
Angel 666:
...a nebyla to čirou náhodou kuchařka na žlučníkovou dietu?
Ta z obchodu se jim chutí nevyrovnají. Vtip je v tom, že na konzervování sklízejí zralejší než kdyby měly vydržet dlouhou cestu do obchodu.