Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka (plpa) ke grilovanému masu

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 8. 2015 11:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie612 kJ / 146 kcal
Bílkoviny4,05 g
Tuky0,36 g
Vláknina7,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy30,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Plpa je můj výmysl. Nesmí chybět u žádné grilovačky a vyžadují si ji i ti, kam jdeme na grilovačku ( beru s sebou místo vína :). Tatarka sice není super v létě, ale plpě dává tu pravou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

17. 8. 2015 11:01

Taky to může být americký dresing :o)

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 8. 2015 09:26

Zuzec: taky su z Moravy a plpa se kdysi u nás říkávalo přespříliš husté omáčce, takže mi tvůj název receptu zacinkal zvonečkem dětství :-))

Zuzec

17. 8. 2015 09:08

,,Su z Moravy" :-)...plpa je prostě míšenina. Není to zkratka ničeho (a že nad tím všichni bádají). Jednou mě tak napadlo smíchat pár věcí, překvapivě to všem chutnalo. Dávám střední tatarku, malý jogurt, 3PL kečupu, 3 nastrouhané kyselé okurky, sůl a pepř podle chuti, 10 stroužků česneku pro grády.

scofiq

15. 8. 2015 16:36

...připdá mi to něco mezi česnekovým a tzaziky dypem - prostě "plpa" - proč ne? fantazii se meze nekladou :-O ;-) - bodík letí

evula

14. 8. 2015 21:02

Krásné vidět takové slovo napsané. Osobně znám výraz naplpat, plpat /něco někam/ z olomoucké větve rodiny a odpovídá konzistenci omáčky /asi zvuková reminiscence/. Jinak plpa chutná, dresinky ze samotného jogurtu vyžadují dost osolit a ocukrovat, aby nebyly plané. Zde to jistí kečup a tatarka.

Lenka

14. 8. 2015 14:36

U nás se plpa říká kašovité hmotě nevábného vzhledu, jako je například sražená omáčka, nepovedená kaše s hrudkama apod. :-)

spagetka spagetka

14. 8. 2015 12:04

Můžeš, pro zajímavost, vysvětlit význam slova "plpa"? Nářeční, krajový, tvůj vlastní výraz?
Jinak uvádíš množství ostatních surovin, ale ne tatarky - upřesni, prosím. A malý jogurt? - 190 g?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: omáčka ke grilovanému masu omáčky na grilované maso dresing ke grilovanemu kurecimu masu tatarske omacky ke grilovanym masu medová omáčka ke grilovanému masu omáčka k masu z banánu co ke grilovanému masu medová omáčka k masu tatarka k masu omacka z tatarky k masu omacka ke grilovanemu masu z kecupu omáčky ke grilovaný masum recept na omacku ke grilovanemu masu medová omacka na maso top ke grilovanému masu omačka k grilovanému masu omáčky k grilovanému masu recepty omáčka z tatarky ke grilovanému masu omáčka ke grilovanému masu máčka ke grilovanému masu

Suroviny: tatarská omáčka, jogurt, kečup sladký, okurky sterilované, česnek, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Omáčka (plpa) ke grilovanému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EBwN