Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 504 kJ / 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,70 g |
Tuky | 1,11 g |
Vláknina | 2,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájejte na tenké plátky okurku i cibuli a pak to smíchejte zlehka dohromady. Do mísy či nádoby navrstvěte 1/3 okurkovo-cibulové směsi a posolte, pak dejte další 1/3 směsi, osolte a zopakujte totéž s poslední částí. Posléze nádobu překryjte potravinářskou folií a dejte do lednice alespoň na 1-2 hodiny. Ty 2 hodiny jsou na chuť doopravdy lepší, pokud máte tu časovou možnost. Navíc z cibule díky nasolení odejde její typická štiplavá chuť a vůně, kvůli které se jí mnoho lidí vyhýbá. Po vytažení okurkovo-cibulové směsi z lednice rukama vyždímejte z okurky a cibule přebytečnou tekutinu a přendejte do čisté mísy.
Krok 2: Vedle v menší misce smíchejte zakysanou smetanu, kopr a cukr dle své chuti. Opepřete, postupně přidávejte balsamico ocet po lžičkách či menších dávkách, promíchávejte a ochutnávejte, dokud nebudete vy sami spokojení. Zde se doopravdy nedá určit přesná míra cukru, balsamica, kopru či soli, neb to je závislé zejména na vašich chuťových buňkách. Takže se nebojte být trošku kreativní a připravit jídlo doopravdy podle sebe. Buďte sami sebou. Okurkovo-cibulový salát se zakysankou je pro tyto experimenty jako stvořený!
Krok 3: Teď už nezbývá ale nic jiného než smíchat dohromady okurkovo-cibulový salát s dressingem ze zakysanky. Hezky to promíchejte dohromady, aby se jednotlivé kousky zeleniny obalily dressingem. Znovu mísu se sálátem zabalte pod potravinářskou folií a dejte alespoň na půl hodiny odležet do chladu, aby se všechny chutě doopravdy prolnuly navzájem. Před podáváním znovu promíchejte, ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Moje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 2 hodinami
Krenex
dragomirac před 4 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 4 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 5 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Tématické fráze:
cibulový salát,
cibulový salát s česnekem,
cibulovy salat s koprem,
cibulový salát recept,
vajíčkovo cibulová salátová pomazánka,
vajickovo -cibulova salatova pomazanka .cz,
vajíčkovo -cibulová salátová pomazánka .,
cibulovy dresing s okurkou,
okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem a balsamicem,
okurkovo mrkvovy salat
Suroviny:
okurka salátová,
cibule červená,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
kopr čerstvý,
cukr,
balsamico
Komentáře (1)