Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 504 kJ / 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,70 g |
| Tuky | 1,11 g |
| Vláknina | 2,52 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 25,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájejte na tenké plátky okurku i cibuli a pak to smíchejte zlehka dohromady. Do mísy či nádoby navrstvěte 1/3 okurkovo-cibulové směsi a posolte, pak dejte další 1/3 směsi, osolte a zopakujte totéž s poslední částí. Posléze nádobu překryjte potravinářskou folií a dejte do lednice alespoň na 1-2 hodiny. Ty 2 hodiny jsou na chuť doopravdy lepší, pokud máte tu časovou možnost. Navíc z cibule díky nasolení odejde její typická štiplavá chuť a vůně, kvůli které se jí mnoho lidí vyhýbá. Po vytažení okurkovo-cibulové směsi z lednice rukama vyždímejte z okurky a cibule přebytečnou tekutinu a přendejte do čisté mísy.
Krok 2: Vedle v menší misce smíchejte zakysanou smetanu, kopr a cukr dle své chuti. Opepřete, postupně přidávejte balsamico ocet po lžičkách či menších dávkách, promíchávejte a ochutnávejte, dokud nebudete vy sami spokojení. Zde se doopravdy nedá určit přesná míra cukru, balsamica, kopru či soli, neb to je závislé zejména na vašich chuťových buňkách. Takže se nebojte být trošku kreativní a připravit jídlo doopravdy podle sebe. Buďte sami sebou. Okurkovo-cibulový salát se zakysankou je pro tyto experimenty jako stvořený!
Krok 3: Teď už nezbývá ale nic jiného než smíchat dohromady okurkovo-cibulový salát s dressingem ze zakysanky. Hezky to promíchejte dohromady, aby se jednotlivé kousky zeleniny obalily dressingem. Znovu mísu se sálátem zabalte pod potravinářskou folií a dejte alespoň na půl hodiny odležet do chladu, aby se všechny chutě doopravdy prolnuly navzájem. Před podáváním znovu promíchejte, ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Moje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 13 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 7 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 7 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 7 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 8 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 9 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 9 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 10 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 11 hodinami
Tématické fráze:
cibulový salát,
cibulový salát s česnekem,
cibulovy salat s koprem,
cibulový salát recept,
vajíčkovo cibulová salátová pomazánka,
vajickovo -cibulova salatova pomazanka .cz,
vajíčkovo -cibulová salátová pomazánka .,
cibulovy dresing s okurkou,
okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem a balsamicem,
okurkovo mrkvovy salat
Suroviny:
okurka salátová,
cibule červená,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
kopr čerstvý,
cukr,
balsamico
Komentáře (1)