Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Točený dort s marcipánovou šlehačkou

Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný dortík se bude líbit i dětem. Po rozříznutí je pruhovaný jako zebra!

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava)

7. 4. 2009 23:55

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 444 kJ / 1 540 kcal
Bílkoviny47,04 g
Tuky43,48 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 359 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy232,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jediným úskalím je, aby byl piškot pružný, v troubě se nevysušil, pak by se lámal. Moc to ale nevadí, šlehačka to slepí.

Tento jednoduše zdobený dortík má boky pomazané meruňkovým džemem a je ozdobený barevnými jedlými konfetami. Pokud chcete i vršek ozdobit šlehačkou, není s ní v rozpisu počítáno. Nedoporučuji polévat čokoládou (protekla by dovnitř), ale je ideální k potahování marcipánem. Vršek nebývá rovný, je ideální ho zasypat strouhanou čokoládou. Těsto je možné použít jakékoliv, jen je potřeba, aby po upečení zůstalo pružné. Obměňovat můžete i náplň, dobré je pod krém natřít pikantní marmeládu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana Pá

8. 4. 2009 10:16

Holky - to je nad moje "duševno" - možnosti, jen čučím a dívám a dívám :-p:yes::yes::-))-hvězdička už letí :yes:

Boubelinda

8. 4. 2009 09:27

jůůůů to je hezké. :-*:yes:

Gabina

8. 4. 2009 09:07

Hello, moc hezké, jednoduché a efektní, posílám + :-)) Napadá mě varianta použít tzv. hrk hrk krém (šlehačka, pudink, mandarinky) a navrch krém z rozpuštěné čokolády se zakysanou smetanou :-p

Bibinka Bibinka

8. 4. 2009 08:51

Hello, jsi prostě expert na dortíky, jako ten nejlepší cukrář a všechno máš krásný, přitom ne složitý. Na ty dílka musí být prostě talent a ten ty očividně máš:-!;-)Bodík letí k tobě:yes:

pipre pipre

8. 4. 2009 08:37

Velmi zajímavý a jednoduchý způsob a vypadá velmi hezky. Obdobně vypadá na řezu "metrový dort", který není v kulatém , ale obdélníkovém tvaru a peču ho ve dvou formách srnčího hřbetu, kdy je v jednom tmavé a v druhém světlé těsto. Po nakrájení se dílky mažou krémem a střídavě k sobě přikládají a po ztuhnutí se krájí zešikma, aby byly vidět obě barvy piškotu. Toto je méně pracné a jsem překvapená, jak je to jednoduché. Vlastně roláda na jiný způsob. Už vidím, jak ho po bocích natřu krémem a obalím v kokosu, povrch natřu marmeládou, na které může být čokoládová poleva také a klasické zdobení.

Paprika Paprika

8. 4. 2009 07:40

:-O:-O:-O to vypadá jednoduše a velmi efektně. Hello - jsi 1 :yes::yes::yes: Bodík je jasný ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brněnský dort jak ozdobit dort piškotové těsto na dort recept na brněnský dort šlehačkový dort recept brnensky dort video brněnský dort recept marcipánové ozdoby na dort brněnský dort postup jak jednoduše ozdobit dort jak ozdobit dort marcipánem puntíkatý dort zdobení šlehačkou zdobení dortů marcipánem potahování dortu marcipánem metrovy dort jak pracovat s marcipánovou hmotou marcipánová poleva šlehačkový dort s marcipánem dort malinový s marcipánem recept

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, kakao, mouka polohrubá, moučka škrobová, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, marcipán

TopRecepty.cz

Točený dort s marcipánovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZQJ