Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z hroznového vina

Pokud máme zahrádku, nebo se nám sejde v létě větší množství ovoce, je dobré si ho uchovat i na pozdější dobu. Vaření džemů má u nás dlouhou tradici. Použití různých želírovacích přípravků nám práci maximálně zjednoduší.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aazaba

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 333 kJ /
4 860 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky0,40 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 205,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozny omyjeme a odstopkujeme.
Máme-li odšťavňovač, oddělíme šťávu od zbytků. Pokud ho nemáme, hrozny rozmixujeme a přepasírujeme přes cedník. Krok 2: Ovoce můžeme dle chuti různě kombinovat.
Dále pokračujeme dle návodu na Gelfixu. Krok 3: Suché čisté sklenice plníme horkou zavařeninou. Dobře otřeme hrdla a zavíčkujeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Jak na to, aby se džem nekazil

Zveřejněno 8. 10. 2015

Poznámka autorky aazaba

Já jsem dělala v kombinaci hrozno - banán (2ks) a hrozno - jablko (2 ks). Obě dvě marmelády jsou výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z hroznového vina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzJN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z hroznového vina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzJN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Na tři litry přepasírované šťávy jsem dala tři gelfixy 2:1 a jeden pektin + cukr dle návodu. Marmeláda chuťově dobrá, nijak zvlášť výrazně po hroznech, ale dobrá. Jen mi bohužel vůbec neztuhla. Ještě se mi to nikdy nestalo, ale faktem je, že z hroznového vína jsem marmeládu zatím nedělala. Druhý den jsem vše ze sklenic vylila zpět do hrnce a přidala jablka - ty mají hodně pektinu. Až pak marmeláda celkem ztuhla. Ale chuť je již jiná. Není špatná, ale prostě jiná. Zatím chuťově nejdokonalejší marmeládu jsem dělala z angreštu. Děti a vnoučata mají nejraději z jahod nebo meruněk. Ale zkusit se má vše :-8

Marmeláda je výborná. Nečekala jsem, že chuť bude tak výrazná. Povařím, pasíruji a poté klasický postup dle gelfixu. Děkuji

Taky se na ní chystám letos poprvé, tak snad se zadaří;-);-) každým rokem máme hodně vína, pěstujeme ho ve skleníku, loni se nám ho podařilo rozdat, letos jsem zatím zavářela kompot a příští týden půjdu na tu marmošku;-);-):-D

Delano z jahodoveho vina, s gelfixem 3:1. Parada. :yes:

Mlcoch: já to mám uvedené jako rcp na hroznové želé a mě se tedy povedla .. po vychladnutí jsem jí dala zchladnout do lednice .. je to krásné a všem chutnající želé ... skoro už není :-)<3:-K

Tak mně se bohužel nepovedla :-( Nevím, kde jsem udělala chybu, nicméně ne a ne ztvrdnout.. Na konci vaření jsem zkoušela přidat i kyselinu citrónovou, ale nic.. Škoda, ale i tekutou jí zužitkuji, jen ještě nevím jak :-D Dávám bodík.

:-O:-O asi se stavím namazat si chleba, jo to by mi chutnalo :-p:yes::-K

Jaroslava 10. 10. 2015 09:03
Tak tohle se pod Krkonošemi dělá už několik let.;-)

Docela dobré,chutnala a už není žádná.Dík za recept.:-p:yes:

Tématické fráze:
džem z vinných hroznů, dzem z hroznoveho vina, marmeláda z vina, hroznové želé recept, marmeláda z vinné révy, recepty z hroznového vina, hroznový dzem, hroznove vino recepty, domácí marmeláda z hroznového vína recepty, džem z hroznů, stava z hroznového vina, co udelat z hroznoveho vina, vinná marmeláda, zavařenina z hroznového vína, hroznove vino dzem, džem z vinných hroznů recepty, džem z hroznového vína recepty, hroznový džem recept, džem z vinné révy recept, hroznove vino-marmelada

Suroviny:
šťáva z hroznů, cukr třtinový, gelfix 2:1

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu