Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Suroviny
Porce: hodně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 104 kJ / 25 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,08 g |
| Tuky | 1,08 g |
| Vláknina | 1,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2,04 g |
Postup přípravy
Pokud přidáváte jen kakao, tak asi půl malé lžičky na 3 čtverečky čokolády. Kakao totiž hodně zahustí čokoládu. Pokud vám ujede ruka tak jako mně, tak prostě přidejte čokoládu aby to nebylo příliš husté. Krok 8: Pokud přidáváte jen sušené mléko, tak můžete dát asi tak 4 malé (čajové) lžičky. Krok 9: Pokud nemáte sušené mléko a odvařili jste trochu mléka, tak seškrábněte mléčný škraloup světle žluté barvy a přidejte ho tam. Pokud máte mléko úplně zaschlé tak ho seškrábněte, přidejte pár kapek vody, udělejte těstíčko, a přidejte ho tam (jen trochu) Krok 10: Pokud chcete dát mléko i čokoládu tak na 5 kostiček čokolády dejte půl lžičky kakaa a asi 3 lžičky sušeného mléka. Krok 11: Čokoládu si namícháte podle svých představ. Vypnete plyn. Asi minutu počkáte až to trochu vychladne (větší hrnec s tlustým dnem bude určitě chladnout déle než minutu - mě stačila minuta). Jakmile se to trochu zchladí, aby to bylo hustější, ale ne moc husté, připravte si krabici s papírem a přinesete vychlazenou směs. Krok 12: Následuje rychlý postup:
Směs smícháte buď přímo v hrnci nebo ve velké míse. Celá akce by neměla trvat déle než 1 minutu. Dobře to promícháte. Ideální stav je takový, že čokoláda začne brzo tuhnout, ale ne tak rychle aby vám to ztuhlo ještě jak to mícháte. Tuhnout to má až jak to vyndáváte na papír a oddělujete od sebe jednotlivé kousky. Pokud směs nebyla dostatečně vychlazená nebo čokoláda byla teplá, tak vám to bude na rukou ulpívat. V takovém případě jděte na balkón i s krabicí s papírem (nyní chápete proč se hodí ta krabice). V chladu při 4°C oddělujete jednotlivé kopečky a dělíte je. Jde to rychle. Jakmile vidíte, že čokoláda už moc tuhne a kousky nejsou od sebe oddělit, tak jděte zpět do tepla a pokračujte v teple. Takto předejdete tomu lepení na prsty. Jakmile máte rozlepené jednotlivé kousky, máte první vrstvu hotovou. Krok 13: Pokud se chcete zbavit čokolády na rukou tak zase do chladu, aby čokoláda ztuhla a pak zase do tepla a odrolit čokoládu do mísy. Krok 14: Tento postup opakujete minimálně 3x. Tzn. shladit směs, připravit teplou čokoládu, chvilku počkat, aby nebyla znatelně teplá (bude mít tedy teplotu kolem 36-37°C). Rozdělit to na papír nebo přímo v hrnci venku. Nejlépe se takto pracuje s arašidami, které chytají jen velmi málo čokolády. Krok 15: Postup opakujeme v několika vrstvách. S jednou čokoládou a něco jsem aplikoval 3 vrstvy. Krok 16: Nakonec jsem setřel čokoládu z rukou a vrátil ji do hrnce. Vybral jsem ty kousky, které se mi nepovedlo pořádně obalit. To co mi zbylo jsem se pokusil roztopit, ale to se mi už nepovedlo tak jak u normální čokolády na vaření. Tato směs připomíná hustotou mléčnou čokoládu Figaro (která není na vaření a neroztopí se vám). Protože tam nebylo dost tuku neměla správnou hustotu jako u původní čokolády. Na sebe nalepila zbytek čokolády co byl v hrnci (hrnec tedy zůstal skoro čistý). Vzal jsem tu čokoládovou kouli a plácl jsem to do mísy s tím zbytkem co jsem chtěl ještě obalit. Promíchal jsem to a na balkoně jsem to obalil. Jde to tedy i když máte čokoládu opravdu hustou.
Zveřejněno 9. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgoO
Moje poznámka
Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgoO
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 10 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 11 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 11 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 27 minutami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 7 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 8 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 8 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 8 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 9 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 9 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 10 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 11 hodinami
Tématické fráze:
kandovaný pomeranč,
kandovaný pomeranč recept,
kandovaný pomeranč v čokoládě,
kandované pomeranče recept,
sušené ovoce v čokoládě recept,
kandování višní,
sušené ovoce v čokoládě,
kandované pomeranče,
recept na kandovaný pomeranč,
kandovane pomerance v cokolade,
jak kandovat ovoce,
kandovani broskví,
recepty kandování ovoce,
kandované ovoce v akci,
recept kandovaný pomeranč,
kandované ovoce - postup,
směs sušeného ovoce s čokoládou,
sušené pomeranče v čokoládě,
kandování ovoce recept,
top recepty kandovaný pomeranč
Suroviny:
čokoláda,
mléko polotučné,
kakao,
kůra pomerančová kandovaná
Komentáře (2)
První směs kterou jsem dělal:
z každého sáčku Poex (100-150g) jsem vzal polovinu surovin. To jsem smíchal. Na jednu vrstvu jsem použil jednu čokoládu + kakao + suš. mléko. Dělat to všechno pinzetou by se vám nejspíš nechtělo. Arašidy dělám zvlášť v porcelánové míse, jinak ostatní smíchám dohromady do velké mísy a dělám to najednou. Je to určitě rychlejší to dělat více najednou.
A skrytá výhoda této čokoládové směsi? Sami si určujete kolik toho sníte. Je to na odvykačku od sladkého. Ze začátku jsem si dával (k jídlu) 3 lžíce, pak 2 lžíce a nakonec jen jednu lžíci denně a to mi stačí. Takže mísa mi vystačí na měsíc a mám to schované ve větší krabičce.