Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy s čokoládou

Toužíte po dokonalém dezertu, který v sobě spojuje jemný piškot, svěžest jahodového krému a bohatou chuť čokoládové polevy? Pak je tento recept přesně pro vás! Jeho příprava je snadná, a výsledek oslní každého milovníka sladkých dobrot.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Janee

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Vyšší plech 22 x 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 388 kJ /
6 546 kcal
Bílkoviny116,62 g
Tuky437,68 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 690 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy528,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut. Krok 4: Mléko smíchame s pudinkem, nalijeme do hrnce a za stalého míchani vaříme do zhoustnuti. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 5: Želatinu připravime dle návodu. Krok 6: V druhé míse utřeme máslo s cukrem a jahodovým aroma a pomalu vmíchame vychladlý pudink a připravenou želatinu. Krok 7: Takto hotový krém nalijeme na vychladlý korpus. Krok 8: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a nalijeme ji na náplň, můžeme i zdobit čerstvými jahodami. Krok 9: Necháme vychladit v lednici a poté servírujeme.

TIP: Čím vylepšit piškotové těsto

Zveřejněno 23. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gNRl

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gNRl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: :yes::yes:

Janee: Nechcem sa ťa dotknúť, ale ak ti je to jedno, o čom sa pod tvojím receptom diskutuje - zákonite padne otázka, za akým účelom pridávaš recepty? Chceš sa podeliť so svojimi receptami a skúsenosťami, alebo nie? Od toho diskusia pod receptom je, aby sa zúčastnení poradili, autor receptu hlavne...

Mile komentující.Diskutujte jak chcete, pište si tady co chcete je mi to jedno pro mne je důležité že ten koláč všem kteří ho jedli chutnal.

Janee, tak byste to mohla v receptu opravit ;) Protože kdo nebude mít zkušenost a dá tam 3 balíčky plátkové želatiny, tak může krém akorát vyhodit...
Jitkas: Takových receptů je tady víc

Pro mne ma asi nejvetsi vyznam fakt, ze po jahodach v receptu ani vidu, ani slechu. Tedy jsou to "jahodove rezy bez jahod".
Ac se nema diskutovat o nazvu receptu, toto je typicky priklad toho, ze by se melo....
Nazyvat onu prapodivnou hmotu jahodovym kremem je tez na povazenou....
Proste - skoda slov....

V tom receptu byli psane tři sačky želatiny ja měla jen platkovou tak jsem to tam dala. Puvodni recept byl na bananovy krem ale ja nesehnala bananovou trest tak jsem udělala jahodový.

To těsto mi přijde v pohodě, známá taky takhle peče. Ale ten krém-Janee, to tam opravdu dáváte 18 plátků?

Taky se mi to zdálo divné ale je to dobré nasla jsem to na nejakych slovenskych receptech. Testo je ridsi ale upece se dobře. Krem chutná skoro stejně jako tycinka jahody v cokolade

magdalenka: Tak s tím zkušenost nemám, pudingy nedělám, ani do krémů je nepoužívám. Ale asi máte pravdu že je to moc.

magdalenka: Recept je nesmysl, autorka se neozývá... :-/ Uvidíme ;-)

Petra: a na 0,5 l mlieka sú tam (okrem želatíny) ešte 3 (!) pudingy...

maiva: Plátkovou želatinu jsem v obchodech viděla vždycky jen od Dr. Oetkera a to má 6 plátků

3 balíčky plátkové želatiny na 0,5l mléka? To je asi nějaký omyl. Na takové množství krému stačí bohatě jedno balení, tj tuším 6 plátků.

Nadja: Ano, klasický piškot to není, to máš recht. Špatně jsem se vyjádřila. I tak se mi zdá tekutin víc než by mělo být.
V receptu, který jsem přidala jako podobný, je krém z jahod, tak ho znám i já a je moc dobrý :-p:yes: Je tam i zcela odlišný a logický poměr tekutin a želírující přísady :yes:

Pokud to autorka neopraví, tento recept nepovažuju za důvěryhodný ;-)

zizala: o piškot se nejedná, ani to není nikde uvedeno, ale je to něco podobného jako olejová buchta (na 2 hrnky mouky 1 hrnek mléka + 1/2 hrnku oleje).
:-O 3 pudinky na 1/2 l mléka se mi také zdá moc, ale nezkusila jsem to.

Tématické fráze:
jahodové řezy s čokoládou, čokoládová buchta s jahodami, jahodova buchta s čokoládou, čokoládové řezy s jahodami, cokoladove jahodove rezy, jahodové řezy, buchta s jahodami a cokoladou, coko buchta s jahodami a želatinou, čokoládové řezy na plech, řezy s čerstvými jahodami a želatinou, olejová buchta sjahodami a želatinou, jahodovo cokoladova buchta, buchta s čerstvými jahodami, rezy s jahodami, čokoládová buchta s jahodama, řezy s jahodami s čokoládou, buchty, jedno balení plátkové želatiny, cokoladove jahodové řezy s želatinou, jahodovočokoládová buchta

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, olej, mléko, pudink jahodový, máslo, mléko, cukr moučkový, želatina, jahodové aroma, čokoláda na vaření, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu