Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 336 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,46 g |
Tuky | 64,78 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 2,68 g |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 31,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu kde budeme vařit rýži, si rozpálíme trochu oleje a lžičku másla. Přidáme pokrájený morek a rozpustíme. Pak přidáme rýži, osolíme, opepříme a restujeme. Po chvíli podlijeme vývarem a vaříme doměkka.
Krok 2: Vedle do kastrolu dáme olej, orestujeme cibuli, pak česnek a pokrájená játra, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a ďábelským kořením. Přihodíme větvičku rozmarýnu, bobkový list a nové koření. Podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem.
Krok 3: Troubu si rozpálíme na 220 °C a dáme péct papriku pokapanou olejem. Pečeme do zlatavé barvy.
Krok 4: Po uvaření rýže k ní přidáme hotová játra a promícháme. Nakonec zdobíme pokrájenou a slupky zbavenou pečenou papriku.
Zveřejněno 1. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QB3M
Moje poznámka
Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QB3M
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 1 minutou
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 54 minutami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 2 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 4 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
co se dělá z morku,
slozeni morek,
morek složení
Suroviny:
játra kachní,
rýže,
morek,
víno červené,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
koření ďábelské,
rozmarýn,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (15)
No, sorry...
Stejně jako mi nenapadlo, že někdo bude byť i jen uvažovat o záměně drůbežich jater hovězími, nenapadlo mi ani, že neznáte tu průpovídku o nerozdílu mezi hodinkami a holinkami
Pro ostatní, nevím jestli je škoda dát morek takhle do rizota. Každopádně jsem to chtěla vyzkoušet, a jelikož bych to jen tak na pečivu nesnědla, tak aspoň jiná varianta, pro mne. To samé krevety. Nejím krevety a tak je prostě rozemelu a udělám kuličky. Možná pro někoho nesmysl, ale já dělám jídla hlavně přizpůsobené mne, protože jsem sakra vybíravej člověk
Jj, šlo by to...
Podobně jako chodí hodinky a holinky...
cecilka: manžel ho takto na chlebu miluje, já to musím jednou ochutnat
Jinak zajímavé
Nejdůležitější je správný výběr vhodných kostí už u řezníka... Pak lze morek vytlačit i při pokojové teplotě, ale líp se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout.
(a opravdu chcete tady toto uvařit? Toho morku mi přijde líto)