Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 245 kJ / 10 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,00 g |
Tuky | 999,00 g |
Vláknina | 270,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 135,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nasbírané houby je nejlepší udit na drátěných sítech, s otvory 0,5 cm.
Krok 2: Houby povařte ve slané vodě, sceďte, nechte okapat (do oschnutí) a můžete udit.
Krok 3: Houby stačí udit 4 hodiny (podobně jako ryby), během uzení na sítech občas promíchejte, houby jsou pak celé krásně zlaté. Správně vyuzená houba má zlatý nádech a je pružná, nesmí chrastit jako sušené houby. Vyplatí se udit větší množství (z 1 koše 4-5 kg po uvaření ve slané vodě máte zadělávací mísu).
Krok 4: Po vyuzení se houby ještě více srazí a máte (když chcete houby uchovat v oleji) 4 zavařovací sklenice o obsahu 0,3 l. Lze tak vyuzené houby s úspěchem uchovat třeba i 1 rok.
Zveřejněno 10. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzení hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLRv
Moje poznámka
Uzení hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLRv
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 11 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 13 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 14 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 16 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 16 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 16 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 17 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 17 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 18 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 18 hodinami
Tématické fráze:
uzeni hub,
jak udit houby,
uzené houby,
jak sterilizovat houby,
uzeni lisek,
udit houby,
jak uchovat lišky,
recepty na uzení,
vyuzené houby,
jak vyudit sýr s houbami,
uzení recepty,
uzeni brambor,
název brambory s chutí uzení,
koše na uzení ryb,
recepty z hub,
jak dlouho udit houby,
co je sterilizovat houby,
jak udit houby recept,
uzené houby,
uzení z hub
Suroviny:
houby,
olej slunečnicový,
sůl
Komentáře (5)
Konzumují se asi jen tak samotné jako chuťovka .....