Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 878 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,13 g |
Tuky | 0,78 g |
Vláknina | 22,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout.
Krok 2: Maso vyndáme z vody, částečně naporcujeme (u kolena s kostí nakrojíme kůži na čtverečky a překrojíme ke kosti) a posolíme.
Krok 3: Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, česnek na plátky a semínek zbavené feferonky na špalíčky (pozor při vyplachování feferonek se nenaklánějte nad dřez a nenadechujte se, dostanete štiplavý až dusivý záchvat kašle a také pokud možno nekýchejte a nezacpávejte si nos, bude vás ještě hodně dlouho fest štípat).
Krok 4: Část této směsi vysypejte dno pekáče, zbytek pak přijde na maso.
Krok 5: Vylijte obsahy všech tří skleniček a nakonec zalijte pivem. Za občasného obracení a podlévání pečeme asi dvě hodiny na 180 °C. Poslední čtvrthodinu pečeme nepřikryté do křupava.
Zveřejněno 11. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelské pečené vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwpX
Moje poznámka
Ďábelské pečené vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwpX
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 8 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 8 hodinami
Tématické fráze:
pečené vykostěné vepřové koleno,
jak upravit vepřové koleno,
jak upéct vepřové koleno,
dabelska pecene,
pečené vepřové koleno bez kosti,
pečené vepřové kosti,
pečené vepřové koleno s kostí,
vepřové koleno s kostí,
vepřové koleno s kostí recepty,
pečené vepřové koleno recept,
vepřové koleno bez kosti recept,
marinované pečene vepřové koleno,
vepřové koleno bez kosti recepty,
ďábelské biftecky,
vykostěné vepřové koleno recept,
veprové koleno bez kostí,
dlouho pečené koleno,
vepřové koleno upravit,
pečené vepřové koleno videorecept,
jak dlouho peceme koleno
Suroviny:
koleno vepřové,
koleno vepřové,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
bobkový list,
česnek,
cibule,
cibule červená,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
česnek,
tomatová pikantní omáčka hellmann's,
kečupová omáčka neslazená otma,
velkopopovický černý kozel
Komentáře (9)
Chápu, že ne každý musí chilli a každý z nás má hubu plechovou trochu jinak (ja osobně bych na takový recept použil 4 kusy hezkých habaner, i když by to díky tomu chytlo trochu ovocný nádech, nebo raději tak 3 bhut jolokie, aby to jedla i mladá), ale dusivý záchvat kašle z omývání chilli paprik?
Pořád si ale myslím, že není možné mít napsané v surovinách něco, co není - takhle bychom tu mohli mít brzo i recept na biftek z jednorožce