Původní švestková povidla
Povidla se tradičně využívají do náplní buchet a koláčů ale také třeba k dochucení omáček. Pokud máte na zahradě švestku, neváhejte si z jejích plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle a možná se i zapotíme, ale výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Moje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 6 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 7 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 8 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit švestková povidla,
švestková povidla bez cukru,
povidla z blum,
domácí švestková povidla,
pravá švestková povidla,
svestkova povidla delana v troube,
rychlá švestková povidla,
švestková povidla recept,
zavařování povidel,
povídla švestková,
švestková povidla,
blumy povidla,
klasická švestková povidla,
švestková povidla pro diabetiky,
zavařovaní povidla,
povidla recept,
top recepty svestkova povidla,
švestková povidla bez cukru recept,
pravá švestková povidla recept,
jak uskladnit povídla
Suroviny:
švestky
Komentáře (20)
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla