Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Měly vaše babičky plné zahrady malých červených kuliček? Rybíz je typické letní ovoce, které se perfektně hodí do koláčů. Jeho nakyslá chuť skvěle vyvažuje sladké těsto. Moučníky tak nepůsobí těžce a když je zasypete drobenkou, máte vyhráno.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

1. 5. 2009 17:38

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Nutriční hodnoty

Energie29 192 kJ / 6 977 kcal
Bílkoviny98,38 g
Tuky226,81 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 356 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy1 110,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Koláč je osvěžující, s malým množstvím těsta a rychle mizí!

Zdroj: Ze starého sešítku "Pošli recept", od té doby jiný rybízový nedělám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavla

22. 6. 2009 09:00

Moc dobrá! Jen se po ní zaprášilo :-D

magdalenka magdalenka

3. 5. 2009 21:42

Dnes som odskúšala, dala som zmrazené ríbezle, ako ste radili. Koláč veľmi osviežujúci, lahodný, svieži, náramne mi chutil, vlastne všetkým. (Obyčajne si dám 1 - 2 kúsky, dnes by som zjedla po plechu...)Som vďačná za vynikajúci recept.:yes:

spagetka spagetka

2. 5. 2009 22:33

Tohle těsto dělám také, jen s rozdílem, že dám 2 hrnky špaldové mouky a cukr dávám půl fruktozy a čtvrt diacukru na pečení, používám jakékoli ovoce :-p:yes:

Bibinka Bibinka

2. 5. 2009 22:28

Jani, na to těsto se dá použít jakékoliv ovoce-píše to tu HankaPu a když dá třešně má z toho bezva bublaninu. Mě by se to líbilo i s jahodama, nebo meruňkama a my moc rádi drobenku, někdy to vyzkouším s něčím jiným.

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 5. 2009 22:23

Bibi, to je krása a na tom růžovém talířku to vypadá tak krásně:-* Rozhodně ti posílám plusík, bohužel, rybíz nemám ani zamražený a naše keříčky nám stárnou:-(:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

2. 5. 2009 22:19

Ďakujem za odpovede, ja som nad tým tak uvažovala - ak to nechám úplne rozpustiť, vytečie mi všetka šťava. Ak to dám zmraznuté, že snáď to bude dobré. Dobrú...

Bibinka Bibinka

2. 5. 2009 21:54

Magdalenko, Amira ti to říká správně, já jsem ho dělala také ze zamraženýho, dala jsem ho na 1 minutu do mikrovlnky na defr;-)ost a šup s ním na těsto. I tak je stále zmražené, ale rukou ho můžeš rozdělovat abys ho měla po celé ploše koláče-je jen velmi mírně povolené. Když se nechá roztát tak vyteče z rybízu všechna ta dobrá šťáva a to je škoda.

Amira Amira

2. 5. 2009 21:31

Magdalenko, já žádné ovoce nikdy nerozmrazuju, ono se pak tak jako rozteče a nedá se s ním pracovat. Takže to klidně udělej rovnou ze zmrazeného a bude to O.K.

magdalenka magdalenka

2. 5. 2009 21:23

Dievčatá, dostala som zamrazené ríbezle, ale v živote som nepiekla koláče so zamrazeným ovocím. Treba ho nechať pred pečením úplne rozmraziť? Ďakujem!

Bibinka Bibinka

2. 5. 2009 11:33

Hani, dobrej nápad,budu zkoušet i s jiným ovocem, protože to těsto mi vyhovuje. Je rychlé, nenáročné, rychle upečené a hlavně dobré;-)Tak ti díky:yes:

HankaPu HankaPu

1. 5. 2009 23:56

Bibinko,tenhle koláč taky dělám a nejenom s rybízem, ale i s jiným ovocem /meruňky, jahody, švestky.../ nebo když dělám s třešněma, tak vynechám drobenku a mám výbornou bublaninu. Nebo další varianta je, že vynechám 1/2 hrnku oleje a místo něj dám 1/2 hrnku ml. máku a je z toho dobrý makovec. Je to moje oblíbené těsto na různé koláče :yes: tak to máš za bodík:-)

1 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový koláč hrníčkový rybízový koláč koláč s drobenkou kolac s rybizem rybízová buchta s drobenkou recept na rybízový koláč koláč s rybízem a drobenkou rybízový koláč recept rybízový koláč na plech hrníčkový koláč s drobenkou nejlepší rybízový koláč buchta s rybízem a drobenkou drobenkový koláč s rybízem -rybízový koláč na plech ribízový koláč buchta s rybízem rybízová buchta koláč rybízový hrnickovy drobenkovy kolac rybízové koláče

Suroviny: mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, rybíz, mouka hrubá, máslo, cukr krupice

TopRecepty.cz

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgOX