Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojctihodné koláčky

Pokud už vám dochází fantazie při pečení, vyzkoušejte dokonale vláčné dvojctihodné koláčky s tvarohem a povidly. Také je můžete znát pod názvem moravské nebo posvícenské. Tyto koláčky z kynutého těsta jsou tak jemné, že si je zamilujete od prvního sousta.

Hodnocení receptu je 4,9 (72×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez dob kynutí

80 min (55 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 35 kusů

35kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 501 kJ /
5 139 kcal
Bílkoviny161,64 g
Tuky259,20 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy529,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vlijeme 300 ml vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Mísu překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do další mísy dáme 100 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 2 žloutky a lžičku soli. Krok 3: Pak přidáme polovinu kvásku, trochu hladké mouky a zamícháme. Dále přidáváme celý zbytek kvásku, 200 ml oleje a hladké mouky tolik, aby vzniklo hladké těsto. Krok 4: Mísu překryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout. Krok 5: Mezitím připravíme nádivku. Smícháme tvaroh s vejcem a cukrem v množství podle chuti. Krok 6: Po vykynutí těsta vykrajujeme lžící kousky, dáváme na pomoučněný vál, plníme tvarohovou nádivkou a zabalíme do ranečku. Krok 7: Ukládáme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Malou skleničkou, korkovou zátkou a nebo celým vejcem obaleným fólií děláme do bochánků důlky. Krok 8: Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, do důlků dáváme povidla a posypeme žmolenkou. Krok 9: Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě pečeme cca 25-30 minut.

TIP: Jak připravit drobenku

Zveřejněno 8. 5. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Zdroj je kniha p. Bohdalové Hádej, kam půjdeme na večeři. Dělám je už dlouho a jsou výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Xp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Xp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (81)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Naprostá bomba😋😋😋😋👍❤️

Prosím o radu. Postupuji stejně, ale při pečení se mi často střed koláčků zvedne, udělá se taková "sopka" a marmeláda s posypkou sjede z koláče. Vše dělám stejně jako na videu (dolík dělám), koláče před vložením do trouby vypadají stejně jako na fotkách, ale potom se zvednou 😒

misula29: Mě taky.Nevím,čímto je..?!🙃

misula29: Málo vykynuté..

Vynikající recept. Vždy rychle zmizí:-D

Luxusní, s těstem se dobře pracuje ;-)

:-)<3:yes::yes: také u nás oblíbené :-K

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
dvojctihodné moravské koláče, dvojctihodné moravské koláče bez kynutí, dvojctihodné moravské koláče video, recept na řepánky maminčiny recepty, dvouctihodné koláče, dvouctihodné koláčky, moravské koláče dvojctihodné, recept na kolacky, sypánky, dvojctihodné moravské koláč, recept na koláče, moravské dvojctihodné koláče, vyborne kolacky, dvouctihodné koláče recept, moravské koláče s majonézou, sypánky recept, dvouctihodný koláč, kolačky s majonézou, dvouctihodné, kolačky recept

Suroviny:
mléko, cukr, droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr moučkový, žloutek, sůl, olej, mouka hladká, tvaroh, vejce, cukr, bílek, povidla švestková, žmolenka

Přidat fotografie receptu