Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s meduňkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 591 kJ /
380 kcal
Bílkoviny13,43 g
Tuky2,14 g
Vláknina35,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli. Krok 2: Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalejte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka. Krok 3: Když je dýně měkká, rozmixujte jí tyčový mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla. Krok 4: Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.

Videonávod: Jak udělat krutony

Zveřejněno 13. 6. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s meduňkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvPX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s meduňkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvPX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dýňová polévka

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, česnek, meduňka, smetana zakysaná, kmín drcený, olej, sůl, pepř, máslo, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu