Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná na okurkách

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 5. 2009 18:45

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 139 kJ / 1 706 kcal
Bílkoviny34,48 g
Tuky87,17 g
Vláknina11,45 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy191,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

10. 5. 2009 19:45

Zakysaná smetana je do teplých jídel děsná, mně se zdrcne vždycky :-((. I když dělala jsem pangase podle receptu tady z Topreceptů, zapékalo se to v troubě a dopadlo to dobře... Nejlepší je ji přidat a už nevařit - nesnáším takovéty nevzhledné omáčky, které sice dobře chutnají, ale to je vše. Jíme i zrakem, ne? :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2009 19:39

Chááááááááá!! Jendo, to jsem tak ráda, že jsem si něčeho všimla:-D:-)) Víš, pipre mi tady píše na ICQ, že to tak zbělá, když to zahustíš moukou a tak různě se dohadujeme o tvém receptu:-D, ale já vidím, že to není jen šťáva z pod masíčka, ale vypadá i tak skvělě a k té tarhoni to je myslím lepší;-) Tu zakysanou smetanu ani náhodou, to by pak už byl jiný recept.

Jenda1 Jenda1

10. 5. 2009 19:35

Jani, já jsem zapomněl:-O:-O, že jsem do základu (protože byl řídký) přidal roztřepku z hladké mouky s mlékem:-8.
Ber to tak, že jsem měl k dispozici kousek roštěnky a přemýšlel, co s ní:-S. Prozkoumal jsem několik receptů z internetu a to je výsledek.;-) Přidat zakysanou smetanu, jak se v některých receptech uvádí, jsem neměl odvahu, aby se mi to nezdrclo.:-//

Eliza Eliza

10. 5. 2009 19:32

A tarhoňu jsem také ještě nejedla, budu to muset napravit...:-)

Eliza Eliza

10. 5. 2009 19:31

Jani, také jsem přemýšlela nad barvou té omáčky, možná to bude stupněm orestování cibulky (má ji dorůžova, ne dohněda) nebo množstvím přidané mouky... Ale vypadá pěkně, to se musí nechat.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2009 19:05

Já to čtu pořád a pořád dokola, abych se ujistila, že tam není smetana, nebo něco takového. Není? Ta omáčka se mi zdá světloučká na roštěnou. Já dělám spoutu základů na slanině, takže mne to nijak neudivuje a bohužel, tarhoňu tady nějak nevidím v obchodě a popravdě jsem ji ještě nikdy nejedla. Takže bych určitě ráda vyzkoušela. Recept vypadá opravdu jedle a já zítra asi pokmitám pro hovězí, ale ještě bych fakt ráda věděla to tajemství světlé omáčky;-):yes::yes: Přidávám podobný recept, ale je to na dost blbém talíři, aby se dala posoudit ta barva šťávy:-/

pipre pipre

10. 5. 2009 18:59

Také jsem to ještě nezkoušela se slaninou, jinak roštěnku dělám podobně, občas i s okurkou, takže další chutná inspirace. Ještě koupit tarhoňu a určitě udělám. Ukládám a dávám bodík:-p:yes:

Jenda1 Jenda1

10. 5. 2009 18:56

Eli, to si piš.;-);-) Ale dělám to strašně rád a tu radost ještě umocňuji "vymetené" talíře.:-)):-))

Eliza Eliza

10. 5. 2009 18:51

Mňam :-p. Recept znám bez slaniny...každopádně tomu dodá nový rozměr. Určitě mohu dát bod, chuť si dovedu velmi dobře představit. Jendo, Tvoji strávníci se mají - doufám, že si toho váží ;-):-).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rostena roštěná recept znojemská s rýží znojemská recept znojemska rostenka hovězí znojemská s rýží recept na rostenky recept roštena roštěnky recept znojemská omáčka recept recepty znojemska domaci roštěna znojemské roštěnky recept na znojemskou znojemska rostenka recept recept znojemská jak se dela rostena recepty roštěná roštěná s rýží roštěná recepty

Suroviny: roštěná hovězí, olej, slanina uzená, cibule, sůl, pepř, hořčice plnotučná, mouka hladká, okurky sterilované, bujón, těstoviny tarhoňa, sůl, paprika sušená sladká, sádlo, voda

TopRecepty.cz

Roštěná na okurkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5MX