Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z černého rybízu

Pokud máte přebytek černého rybízu, určitě z něj připravte tento skvělý džem. Má sladce pikantní chuť a nádhernou tmavou barvu. Využijete ho do moučníků nebo i jen tak na pečivo s máslem.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

24. 7. 2016 00:07

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Množství na 4 skleničky

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 050 kJ / 490 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy80,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ajka0075

25. 7. 2016 21:38

cathleen: jo pravda,dekuju<3

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 7. 2016 08:55

Ajka0075: i když to sama nedělám, vím, že vyvaření sklenic i víček doporučují v každé kuchařce u receptů na zavařování:yes:
Jako hlavní fotka u receptu by mělo být hotové jídlo - vyměň si to, prosím;-)

Ajka0075

24. 7. 2016 07:58

Tejajo,s tim zelirem mas klidne pravdu, ale dbam na jistotu,stejne tak u sterilizace sklenic.Jistota je jistota.Krasny den☺:-)

tejaja tejaja

24. 7. 2016 07:28

Nikdy žiadne fľaše ani viečka nesterilizujem. Dbám na to, aby som fľaše po vyprázdnení dobre umyla. Potom ich odkladám a pred novým použitím iba opláchnem. Ak boli čisté, stačí to.
Rovnako je zbytočné dávať do ríbezlí želírovací cukor. Ríbezle obsahujú toľko pektínu, že je zbytočné pridávať ďalší, lekvár stuhne, aj keď by nechcel. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černý rybíz marmelada marmeláda z černého rybízu jam z černého rybízu černý rybíz zavarovani cerneho rybizu černý rybíz recepty marmelada z cerneho rybizu recept černý rybíz jam černý rybízový džem recept recepty z cerneho rybizu zavařování černý rybíz černý rybíz zavarovani dzem z černého bezu jam z černého bezu jam z rybizu vyvareni sklenic vyvareni sklenic v troubě černý ríbíz marmeláda marmeláda z černého rybízu bez želírovacího cukru marmeláda černý rybíz

Suroviny: rybíz černý, cukr želírovací, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Džem z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqmm