Džem z černého rybízu
Pokud máte přebytek černého rybízu, určitě z něj připravte tento skvělý džem. Má sladce pikantní chuť a nádhernou tmavou barvu. Využijete ho do moučníků nebo i jen tak na pečivo s máslem.
Suroviny pro 4 kusy
Množství na 4 skleničky
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 050 kJ / 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 54,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 80,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqmm
Moje poznámka
Džem z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqmm
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 1 hodinou
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 4 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 16 minutami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 17 minutami
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 23 minutami
Kanadské kuře
Alex29 před 34 minutami
Nejlepší vaječný koňak
PetMet1980 před 54 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 2 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 2 hodinami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 3 hodinami
Tématické fráze:
černý rybíz marmelada,
marmeláda z černého rybízu,
jam z černého rybízu,
černý rybíz,
zavarovani cerneho rybizu,
černý rybíz recepty,
marmelada z cerneho rybizu recept,
černý rybíz jam,
černý rybízový džem recept,
recepty z cerneho rybizu,
zavařování černý rybíz,
černý rybíz zavarovani,
dzem z černého bezu,
jam z černého bezu,
jam z rybizu,
vyvareni sklenic,
vyvareni sklenic v troubě,
černý ríbíz marmeláda,
marmeláda z černého rybízu bez želírovacího cukru,
marmeláda černý rybíz
Suroviny:
rybíz černý,
cukr želírovací,
kyselina citronová
Komentáře (5)
Jako hlavní fotka u receptu by mělo být hotové jídlo - vyměň si to, prosím
Rovnako je zbytočné dávať do ríbezlí želírovací cukor. Ríbezle obsahujú toľko pektínu, že je zbytočné pridávať ďalší, lekvár stuhne, aj keď by nechcel.