Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 714 kJ / 1 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,43 g |
Tuky | 47,14 g |
Vláknina | 21,75 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 169,96 g |
Postup přípravy
Přidáme oloupanou celou cibuli, několik kuliček pepře, nové koření, česnek a přivedeme k varu. Osolíme. Krok 2: Připravíme dušenou zeleninu. Doporučuji mrkev a petržel krájet na kolečka, vypadá to velmi hezky. Celer krájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu dusíme na másle (asi1 PL v kastrůlku), až se začne přichytávat dna a měkne. Osolíme a ještě chvíli pod pokličkou dusíme. Můžeme přidat trošku vroucí vody z právě se vařícího vývaru. Pod pokličkou zeleninu dodusíme. Krok 3: Připravíme si všechny ingredience na kurkumové těstoviny, bude ideální, když vejce budou mít pokojovou teplotu a nezapomeňte mouku pořádně prosít. Vypracujeme těsto. Krok 4: Vypracovaný bochánek těsta zabalíme do potravinové fólie a necháme asi půl hodiny odpočívat. Krok 5: Na pomoučeném vále těsto vyválíme ve směru od středu ke krajům. Různě při válení těstovým plátem otáčejte, abyste dosáhli rovnoměrného rozválení. Tloušťka těsta je na vašem uvážení, dělávám tak 1,5 - 2 mm vysoké. Krok 6: A budeme rýsovat. Vážně. Samozřejmě, že můžete použít strojek na těstoviny nebo ostrý nůž. Já dělám těstoviny pomocí rádýlka. Pravítkem si naznačíme čáry - šířku a pak již rádýlkem rozporcujeme těsto na námi požadované kousky-tvary. Krok 7: Vezmeme velký hrnec a naplníme dostatečným množstvím vody. Osolíme, přidáme kapku oleje, aby se těstoviny neslepovaly. Přivedeme k varu a jakmile voda vře, vkládáme těstoviny a vaříme v hrnci odkryté bez pokličky. Pokud dodržíte tloušťku těstovin jako já, pak se budou vařit zhruba 10 minut. Občas zamíchejte, aby se neslepily. Krok 8: Hotové těstoviny scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy mírně vymazané máslem, ozdobíme petrželkou. Krok 9: V mezičase máme již hotový vývar, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kousíčky, vývar přecedíme, aby byl čistý. Krok 10: Na talíř klademe maso, dušenou zeleninu, zalijeme vývarem, přidáváme kurkumové domácí těstoviny a ozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVzY
Moje poznámka
Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVzY
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 9 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 11 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 11 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 11 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 12 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 12 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 14 hodinami
Tématické fráze:
kurkuma jak uchovat kořen,
kurkumové kuličky,
radylko na těstoviny,
kurkumové kuličky recept,
jak uchovat testoviny aby se neslepily,
výroba těstovin rádýlko
Suroviny:
maso hovězí s kostí,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
česnek,
voda,
mouka hladká,
vejce,
olej,
kurkuma,
sůl
Komentáře (1)