Grilovaná žebírka
Suroviny
Porce: dle potreby
Nutriční hodnoty
Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,80 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,23 g |
Sacharidy | 241,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vepřová žebírka se před grilováním zásadně nenakládají a nebo nepředvařují!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2014 17:36
já je dnes dělala také,ale jinak dle tohoto receptuhttp://www.labuznik.cz/recept/grilovana-veprova-ze...
29. 5. 2010 08:55
preco sa rebierka nemaju marinovat?
30. 5. 2009 21:20
Určitě dávat omáčku až těsně před dohotovením a pak na na hotové. Když to budete grilovat celou dobu s ní, připálí se a zhořkne. Na ochucení masa je ten dry rub, směs která se do masa vetře a nechá odležet.
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.
29. 5. 2009 12:59
Teda 1/4 hrnku soli, to je síla, ale je tam zase cukr. Marinády si dělám stylem-"hatláma, patláma", ale tahle mne hodně zaujala. Zrovna 2-3 dny tomu, dcera si ode mne vzala nějaké žebírka, že jdou na zahradu a na 10 min. je u mne povařila. Jinak to teda neděláme. A taky je zajímavé, že marináda se dává až posledních 10 minut před dokončením, no, snad bych to poznala, ale co do té doby? Grilovat je jen tak, úplně bez ničeho? byla bych ráda, kdybys mi Karolino odpověděla, moc mne to zajímá
29. 5. 2009 12:51
...mně se nejvíc líbí na grilovací marináda...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marináda na žebírka grilovaná žebra marináda na grilované maso grilovaná vepřová žebírka grilovaní žebírek grilovaná žebra recepty grilovaná žebra recept grilování recepty grilovací marinády grilovací marinády recepty grilování žebírek, recepty grilovane zebra marináda na grilovaná žebra grylovana žebírka marináda na grilování žebírek zebirka grilovana veprova zebirka recept marinády na žebírka žebírka marináda recept grilovaná žebra
Suroviny: koření dry rub, cukr hnědý, sůl, česnek, paprika čerstvá červená, hořčice, koření chilli, pepř, kečup sladký, pivo černé, cukr hnědý, šťáva citronová, ocet, omáčka worcesterová, sůl, česnek, cibule, olej
Grilovaná žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmN7
5 názorů