Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 671 kJ / 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,09 g |
| Tuky | 21,41 g |
| Vláknina | 3,61 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 968 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 17,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži.
Krok 2: Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a v něm opečeme bramborové plátky do zlatava. Brambory smažíme v jedné vrstvě, takže klidně smažíme další várku, podle potřeby. Ale určitě vyjdete s jednou várkou. Olej pak slijeme.
Krok 3: Na pánev dáme 1 až 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme česnek. Jakmile se rozvine jeho chuť přidáme mleté maso, promícháme a z masa vytvoříme placku. Smažíme asi 5 minut na mírném ohni, pak placku rozbijeme vařečkou nebo lžící a smaříme, dokud není růžové.
Krok 4: Přidáme bramborové plátky, tmavou sójovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme tak asi 8 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka mírně nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody.
Krok 5: Podáváme třeba i zdobené nakrájenou jarní cibulkou a s rýží. Bude vám to připadat zvláštní, ale jde to dohromady.
Zveřejněno 15. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6gX
Moje poznámka
Čínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6gX
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 10 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 10 minutami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 1 hodinou
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 1 hodinou
Banánový chlebíček II
Krize před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 1 hodinou
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Tématické fráze:
čínský guláš,
čínský guláš recept,
cinsky recept,
recept činský guláš,
čínský vepřový guláš,
masovo zampionovy gulas,
svetly guláš,
guláš z čínského zelí,
krok za krokem čínské recepty,
vietnamsky gulas
Suroviny:
brambory,
maso vepřové mleté,
sojová omáčka světlá,
olej řepkový,
olej sezamový,
pepř bílý mletý,
olej,
česnek,
omáčka sojová tmavá,
voda,
cibulka jarní
Komentáře (1)