Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 375 kJ / 1 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,33 g |
Tuky | 115,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 382 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,09 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na ně plátky sýra a posypeme cibulkou.
Krok 2: Pomocí papíru zamotáme roládky, ty pak uprostřed překrojíme. Půlky rolád trošku ztvarujeme v ruce (celozrnný chleba se docela drobí) a řezem nahoru pokládáme vedle sebe do menší zapékací misky, vymazané sádlem.
Krok 3: Pokapeme zbytkem rozpuštěného sádla, zasypeme parmazánem a zalijeme mlékem, ve kterém jsme vidličkou rozšlehali vajíčko, osolili a opepřili. Mléko necháme pár minut vsáknout do chleba.
Krok 4: Pečeme dokřupava asi 20 minut na 180 st. C.
Zveřejněno 21. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Moje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 7 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 5 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 9 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
zemlebaba,
zemlebaba recept,
recept zemlebaba,
slaná baba,
kolac zemlebaba,
žemle baba,
kremrolky z toustového chleba,
jak se dělá zemle bába,
zemli baba,
slane do misky,
zemlebaba postupy,
recepty ze sádla slaná i sladká,
zemlebaba recepty,
jak se dělá zemlebaba,
zemlebába sladká,
slana pochoutka
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
slanina anglická,
sýr uzený,
cibule sušená,
sádlo,
mléko,
vejce,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (3)