Panýr - domácí sýr
Panýr, vegetariánský sýr původem z Indie, je opravdu velice snadný na přípravu. Jeho využití v kuchyni je opravdu velice rozličné, můžete jej připravit samotný na grilu, nebo ho použít do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 460 kJ / 1 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,90 g |
Tuky | 85,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 118,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept jsem převzal a přepsal z Kršnovy vegetariánské kuchařky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2017 22:18
Coleta: Dala jsem 1dcl octu, syrovátka byla nádherně čirá, dala jsem ji do zákvasové polévky,
15. 3. 2017 12:42
cathleen: Syrovatku jsem okoštoval a dá se normálně pít, takže žádný problém, použít ji do těsta.
14. 3. 2017 13:13
Kolik ml octa na toto množství mléka?
14. 3. 2017 11:15
evosheek: co potom s tou syrovátkou Obyčejnou přidávám třeba do kynutého těsta místo vody, není tahle díky citronu nebo octu víc kyselá?
14. 3. 2017 10:12
Sudet: Díky za doplnění.
14. 3. 2017 10:12
Mourka: Díky za doplnění.
14. 3. 2017 03:34
Vyzkoušela jsem, jako srážecí čínidlo použila dle rady ocet, který se zcela vypláchl z hmoty, a výsledek mne doslova ohromil. Ze dvou a půl litru mléka jsem dostala dva menší válečky, jeden ochutila solí a česnekem, druhý solí a čerstvými bylinkami Sýr byl za hodinku, utažený v alobalu, tvrdý a krásně šel krájet. Tento recept už u nás zůstane.
12. 3. 2017 23:17
Panýr dělám, neosvědčilo se mi nic kromě octa, díky kterému je syrovátka úplně čirá, tzn že sýřenina se srazí všechna. Zatížit sýřeninu není třeba, stačí v cedníku rukou vymačkat syrovátku, až se začne drobit, pak buď ochutit nebo neochucenou rovnou rozložit na alobal/fólii, zarolovat a utáhnout zamotáním konců. Váleček se vloží do chladu a za 30-90 minut (podle velikosti válečků) je sýr ztuhlý, vhodný na krájení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rohlíkové křupky
Přidáno před 10 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 10 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 12 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 12 hodinami
Croissanty s Nutellou
Přidáno 16. 4. 2024 09:10
Právě bylo uvařeno:
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 6 minutami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 12 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 17 minutami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 28 minutami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 51 minutami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 58 minutami
Škvarkové placky
ZdenkaSikalova uvařila před 2 hodinami
Maminčiny palačinky
Koubik uvařil před 2 hodinami
Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou
blochyn114 uvařila před 3 hodinami
Chutné vafle
standafoj uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: panyr sýr panyr domácí sýr cottage recept panýr recept sýr ze syrovátky sýr z kyselého mléka panyr syr domácí sýr recept domaci syr panýr recepty domaci sýr z kyselého mléka co je panýr domací sýr z mleka a octa domácí sýr ocet jak ochutit domaci syr čím ochutit sýr cottage cim ochutit domaci syr domací sýr z plnotučného mléka plátýnko na sýr recept panyr
Suroviny: mléko plnotučné, šťáva citronová
Panýr - domácí sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yWgV
8 názorů