Panýr - domácí sýr
Panýr, vegetariánský sýr původem z Indie, je opravdu velice snadný na přípravu. Jeho využití v kuchyni je opravdu velice rozličné, můžete jej připravit samotný na grilu, nebo ho použít do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 460 kJ / 1 544 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 75,90 g | 
| Tuky | 85,10 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 322 mg | 
| Sodík | 1,13 g | 
| Sůl | 2,30 g | 
| Sacharidy | 118,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mléko zahřívejte při střední teplotě ve dostatečně velkém hrnci, aby mohlo vzkypět a nepřeteklo.
	Krok 2: Připravte cedník vystlaný dvěma vrstvami látky a položte jej na nádobu, kam bude odtékat přecezená syrovátka.
	Krok 3: Když se mléko začíná vařit, vmíchejte do něho srážecí činidlo.
	Krok 4: Hrnec odstavte z plamene a téměř okamžitě se od žlutozelené syrovátky začne oddělovat houbovitý panýr. Jestliže syrovátka není čistá, položte hrnec znovu na plamen a přidejte ještě trochu srážecího činidla.
	Krok 5: Po úplném oddělení panýru a syrovátky seberte panýr do plátýnka na sýr. Asi půl minuty ho proplachujte pod studenou vodou, aby ztuhl a aby se odstranily všechny zbytky srážecího činidla, které by mohly pozměnit chuť.
	Krok 6: Chcete-li získat tuhý panýr na přípravu sýrových kostiček nebo hnětení do těsta, svažte panýr do plátýnka a na určitou dobu ho zatižte. Čím déle se bude lisovat, tím bude pevnější. Odstraňte závaží, nakrájejte panýr a použijte ho, jak je potřeba.
	Krok 7: Potřebujete-li měkký sýr, přiškrťte plátýnko a vymačkejte vodu.
Zveřejněno 11. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Panýr - domácí sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yWgV
Moje poznámka
					
				
Panýr - domácí sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yWgV
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							panyr, 
						
						
							sýr panyr, 
						
						
							domácí sýr cottage recept, 
						
						
							panýr recept, 
						
						
							sýr ze syrovátky, 
						
						
							sýr z kyselého mléka, 
						
						
							panyr syr, 
						
						
							domácí sýr recept, 
						
						
							domaci syr, 
						
						
							panýr recepty, 
						
						
							domaci sýr z kyselého mléka, 
						
						
							co je panýr, 
						
						
							domací sýr z mleka a octa, 
						
						
							domácí sýr ocet, 
						
						
							jak ochutit domaci syr, 
						
						
							čím ochutit sýr cottage, 
						
						
							cim ochutit domaci syr, 
						
						
							domací sýr z plnotučného mléka, 
						
						
							plátýnko na sýr, 
						
						
							recept panyr
						
					
						Suroviny:
						
							mléko plnotučné, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
Komentáře (9)