Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké tvarohové dortíky

Netradiční způsob přípravy lineckého cukroví, které však určitě zaujme. Plát těsta potřeme tvarohovou náplní, zakryjeme vykrojenými kolečky a doprostřed vložíme bobulovité ovoce. Až po upečení vykrojíme dortíčky. Snadné a chutné.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení těsta

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 304 kJ /
3 180 kcal
Bílkoviny80,78 g
Tuky163,36 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 385 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy340,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. K mouce prosejeme také moučkový cukr. Přidáme nakrájené máslo, žloutky a citronovou kůru. Krok 2: Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odležet v lednici. Krok 3: Všechny tři bílky vyšleháme dotuha, zašleháme i cukr. Pak přišleháme žloutek a přimícháme ostatní suroviny - tvaroh, vanilkový extrakt, pudinkový prášek a mák. Krok 4: Připravíme přiměřeně velký pekáček - z tohoto množství tak 25x25 cm (nebo můžeme i větší, který celý nezaplníme). Krok 5: Polovinu těsta rozválíme - ideálně na pečicím papíru - na sílu cca 0,5 cm a kulatým vykrajovátkem (zhruba 5 cm v průměru) vykrájíme 20 koleček. Krok 6: Menším vykrajovátkem jim prokrojíme i středy a připravená kolečka odložíme. Zbytek těsta rozválíme na pečicím papíru na velikost cca 20x25 cm a přeneseme i s papírem na plech. Krok 7: Na připravené těsto rozetřeme náplň (neteče, není problém ukončit v polovině plechu). Pak vyskládáme kolečka tak, abychom náplň i spodní těsto zakryli (mělo by vyjít 4x5 ks). Do vykrojeného otvoru každého kolečka dáme kousek ovoce - malinu, jahodu, ostružinu. Ideální je, když nepřesahuje na těsto, aby se při pečení nezabarvilo. Krok 8: Potom už jen upečeme - asi 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Ještě za tepla, pomocí většího vykrajovátka, vykrájíme dortíky a pocukrujeme je.

TIP: Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 27. 3. 2017

Poznámka autorky hosta

inspirace na netu - velmi upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké tvarohové dortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EL5K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké tvarohové dortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EL5K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes::yes: Dobrý nápad, vypadají krásně, klasické linecké a náplň super <3:-K

Hezké dortíky, líbí se mi:yes:

Dortíky i napsaný postup se mi moc líbí:-K:yes:

Móóóc pěkné!

Já bych určitě stála hodně blízko při vykrajování :-D:yes::yes:

Jiti, opravdu jen 7 g cukru?
Jinak hodně zajímavé a líbivé:-8:yes:

ivulinka: to víš, že ne:-D - opravuju. Je to klasicko 3/2/1 linecké + trošku prášku;-)

Vypadá to moc hezky, ale napadá mě - co s tím zbytkem po vykrájení dortíků? Na plechu pak musí zbýt docela dost spodního těsta s náplní... :-?

katyvypl: musí se rovnat pečlivě - vykrájené zbytky jsou "odměnou kuchařky";-) nebo toho, kdo stojí opodál:-D

Tématické fráze:
linecká buchta s tvarohem, linecké dortíčky, linecká tvarohová buchta, dortiky z lineckeho těsta, tvarohový dortík, tvarohove dortiky, linecké košíčky s tvarohem, tvarohova linecka buchta na plech, linecke tvarohove testo, linecká tvarohová buchta s tvarohem, tvarohové dortíčky, linecje buchta s tvarohem, tvarohová buchta s lineckeho testa, linecká tvarohová buchta na plech, linecké košíčky k tvarohových krémem, tvarohova buchta z lineckeho testa, buchta z lineckého těsta s tvarohem, dortíčky z lineckého těsta, linecké buchta s tvarohem, linecká buchta z tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kypřící prášek, kůra citronová, bílek, vejce, tvaroh ve vaničce, cukr moučkový, pudink vanilkový, extrakt vanilkový, mák mletý, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu