Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto

Při přípravě sušené šunky je třeba počítat s delším časem potřebným na odležení v lednici a poté usušení. Tenoučké plátky libového masa vonícího česnekem a bylinkami budou vynikající jen tak jako pochoutka k televizi, ale i jako součást pohoštění při posezení s přáteli.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min celková doba cca 30 - 40 dní

60 min (60 min příprava, celková doba cca 30 - 40 dní)

7. 4. 2017 16:11

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie6 443 kJ / 1 540 kcal
Bílkoviny238,80 g
Tuky43,25 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 28,54 g
Sůl61,30 g
Sacharidy47,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

http://www.facebook.com/jivex

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sonca243

4. 12. 2021 17:52

Dnes jsme konečně nakrojili a je opravdu vynikající! Použila jsem vepřovou kýtu a maso je nádherně jemné. Hned "založím" na další. Jen teď dám trošku míň soli. Pro informaci - z 1,5 kg čerstvého masa je 863 g sušeného. Fotku přidávám a moc děkuji za úžasný recept!

medanek medanek

30. 12. 2018 18:11

Recept je skutečně skvělý:yes:
Nevadí-li to dovolila jsem si přidat foto:-)

krkovicka.x krkovicka.x

15. 3. 2018 11:17

EvaHora: Koukněte na www.facebook.com/jivex, když tuto stránku prolistujete najdete tam toho víc.;-)

krkovicka.x krkovicka.x

15. 3. 2018 11:12

EvaHora: To mě těší.:yes:

krkovicka.x krkovicka.x

15. 3. 2018 11:09

ali.hol: Mořská je nejlepší.

EvaHora

27. 2. 2018 10:07

Postupovala jsem přesně podle receptu, jen mořskou sůl jsem měla jemnou a ne hrubou. Maso mělo 850 g, po 4 týdnech sušení zbylo 700 g. Teplota v místnosti byla jen 8 stupňů. Maso je vynikající a z výsledku jsem nadšená. Už jsem sušila italský špek podle Majkla v lednici, bylo to také dobré, ale toto je lepší. :-K:yes::yes::yes:

ali.hol

8. 2. 2018 15:37

Muzu se zeptat, jake koreni jste daval? A kdyz nemam morskou sul, muzu dat obyc, nebo hrubou sul? Dekuji ;-)

krkovicka.x krkovicka.x

19. 11. 2017 20:16

Franta: Pokud máte 10°C tak to nechte o týden déle zavěšené.

Vït

17. 11. 2017 18:00

Vyzkoušeno přesně podle receptu, perfektní záležitost akorát příště méně osolím,
Dávám Ti 100% a moc díky za sdílení receptu. Suším v garáži teplota kolem 10 stupňů ve starší kuchyňské skříňce s ventilátorem od p.c.???????????? po 3 týdnech sušení hotovo ztráta 30%, do Vánoc připravím ještě dvojitou dávku.

Franta

13. 11. 2017 16:04

krkovicka.x:
Dobrý den,
jaká může být asi nebo by měla být nejnižší teplota? mám momentálně na půdě +10°C vy píšete cca od 12 -15°C díky za odpověď

krkovicka.x krkovicka.x

31. 10. 2017 10:11

petr: Mám to viset při teplotě max. 15°C

petr

21. 9. 2017 11:10

musí se to sušit v chladu jo ?

Luboš

3. 9. 2017 21:08

Bohu žel, bez studeného kouře to nejde ..... proto ta praganda. Zavěsit do vysokého komína a každý den rozdělat malý ohýnek, asi tak na hodinu, nejméně po dva týdny. Samozřejmě bez pragandy. Suší se tahem vzduchu v komíně. Samozřejmě to musí být komín, kde se pálí jenom dřevo, žádné uhlí .... Takže to skutečně jde. :yes:

Hanes Hanes

15. 4. 2017 07:10

Příští týden nakládám. Dám vědět, jak to dopadlo. :-)

krkovicka.x krkovicka.x

14. 4. 2017 10:16

Hanes: Budu dělat stejně jak kotletu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí sušená šunka susena kotleta susena sunka recept susena sunka domaci susena kotleta domácí prosciutto sušená šunka recepty susena kotleta recept sušená vepřová kotleta vepřová kotleta domácí pršut domaci prsut recept recept na sušenou šunku vepřová kotleta recepty domaci susena veprova kotleta pršut recept domácí sušená šunka recept šunka z kotlety recept na domácí pršut sušená pečeně

Suroviny: kotleta vepřová, česnek, praganda, sůl mořská, cukr moučkový, bylinky

TopRecepty.cz

Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWyX