Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,97 g |
| Tuky | 69,60 g |
| Vláknina | 10,82 g |
| Cholesterol | 2,24 g |
| Sodík | 3,03 g |
| Sůl | 6,70 g |
| Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vaječné skořápky umyjeme, na širším konci nožíkem naťukáme malinkou dírku a tu opatrně zvětšíme na průměr cca 2 cm.
Krok 2: Obsah ze skořápek vylijeme do misky a uchováme na pozdější použití. Skořápky důkladně vypláchneme horkou vodou (můžeme si pomoci ukazováčkem, který se do otvoru hezky vejde a dosáhne na dno i do stran) a dáme je vysušit.
Krok 3: Vysušené vnitřky skořápek pomocí štětečku zlehka vytřeme olejem (pro snadnější oloupání) a postavíme je do obalu na vejce.
Krok 4: V kastrůlku zahřejeme okurkový nálev, vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.
Krok 5: Mezitím do mísy nakrájíme na velice drobné kostičky šunku a mrkev. Přidáme hrášek a petrželku, vše promícháme a touto směsí pomocí kávové lžičky naplníme vaječné skořápky.
Krok 6: Nabobtnalou želatinu malinko zahřejeme, metličkou důkladně promícháme a nalijeme do naplněných skořápek.
Krok 7: Opačným koncem kávové lžičky můžeme obsah ve skořápkách opatrně promíchat, aby se želatina dostala přes nakrájené suroviny hezky ke dnu.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Zveřejněno 12. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Moje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 2 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové úly
Panova před 18 minutami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 20 minutami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 21 minutami
Žloutkové dortíčky
Panova před 24 minutami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 25 minutami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 26 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 29 minutami
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 31 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 32 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 39 minutami
Tématické fráze:
vejce v aspiku,
aspiková roláda,
velikonoční recepty,
recept vejce v aspiku,
velikonočni vejce,
tresena buchta,
recept na ruské vejce v aspiku,
vajicka v aspiku,
váječný aspiku,
ruská vejce v aspiku,
aspiky recepty,
recepty vejce v aspiku,
velikonoční aspiková vajíčka,
použití vaječných skořápek,
velikonoční vejce recept,
aspik ve skořápce,
aspiková miska,
velikonoce vejce,
recepty na ruske vejce v zelatyne,
priprava aspiku
Suroviny:
šunka,
želatina prášková,
hrášek sterilovaný,
petrželka,
mrkev,
vejce,
cukr,
ocet,
majonéza,
olej
Komentáře (25)
Velikonoční jablečná aspiková vejce
Recept ještě nebyl hodnocen 3,7Mám jen jedno slovo: SMEKÁM !!!
Milan P.
Jsem ráda,že se Vám recept i fotky líbí
Jen doufám, že se tu teď nerozběhne zcela zbytečná debata okolo podobnných receptů - tohle je už dávno vyřešeno a kdo chce, najde si ve starších diskuzích.
Jana Remkova: proč jsi překvapená? Že jsi se našla v podobných? Opakuji - a proč ne? No a? Na Labužníku je např. recept totožný s tvým už deset let
Ke vkládání podobných receptů bylo již několikráte řečeno vše, stanovisko majitelů Topek je jasné a je zbytečné znovu otevírat naprosto neplodnou diskuzi.