Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 920 kJ / 4 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,99 g |
| Tuky | 227,78 g |
| Vláknina | 24,57 g |
| Cholesterol | 1,89 g |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,38 g |
| Sacharidy | 568,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min. Nektarinky rovněž nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu.
Krok 2: Tuk ušleháme do pěny s 200 g fruktózy a 30 g diacukru Clara (nebo 250 g cukru krupice), postupně zašleháváme 4 celá vejce.
Krok 3: Mouku smícháme s práškem do pečiva a Solamylem, citronovou kůrou a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný vysypaný plech (stačí s nízkým okrajem) a na těsto poklademe kousky rebarbory a nektarinek (nejprve necháme přebytečnou šťávu vykapat, scedit).
Krok 4: 3 zbylá vejce rozdělíme na žloutek a bílek. 3 žloutky rozšleháme se smetanou a polijeme povrch těsta s ovocem. Upečeme koláč v předehřáté troubě na 20 °C asi 35 min.
Krok 5: Ze zbylých 3 bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru, přidáme citronovou šťávu.
Krok 6: Zhruba po těch 35 minutách plech velmi opatrně vyndáme a pokryjeme jej sněhovými kopečky, které vykrajujeme třeba lžičkou. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 7 minut do zrůžovění.
Krok 7: Uvádím záměrně i diacukr, aby mohli i diabetici – jinak ovocný cukr - fruktóza je celkově zdravější pro všechny.
Krok 8: Recept vznikl díky nutnosti okamžitě likvidovat nektarinky a rebarboru. Inspirací byl pro mě koláč z broskví a rebarbory např. na www.expresskuchařka.cz a jiné
Zveřejněno 21. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s rebarborou a nektarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnEj
Moje poznámka
Koláč s rebarborou a nektarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnEj
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudinková buchta
magdalenka před 1 hodinou
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 1 hodinou
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 2 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 2 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 3 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 3 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Růžová bábovka
jemelka před 4 hodinami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
kolac z rebarbory,
koláč z nektarinek,
koláč s nektarinkou,
recepty z nektarinek,
rebarbora recepty,
koláč s rebarborou,
co z nektarinek,
moučník z nektarinek,
kolace z rebarbory,
pečení s rebarborou,
recepty z rebarbory,
koláč s nektarinek,
koláče s rebarborou,
kynuty kolac s nektarinkou,
nektarinky pečení,
pečení rebarbora,
kolač rebarbory,
ovocný koláč pro diabetiky,
rebarbora koláč,
recept na rebarboru
Suroviny:
rebarbora,
tuk,
vejce,
cukr ovocný,
sladidlo umělé,
koření hřebíček,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
solamyl,
smetana,
kůra citronová,
citron,
tuk,
kokos
Komentáře (11)