Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s rebarborou a nektarinkami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 920 kJ /
4 761 kcal
Bílkoviny96,99 g
Tuky227,78 g
Vláknina24,57 g
Cholesterol 1,89 g
Sodík 1,23 g
Sůl3,38 g
Sacharidy568,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min. Nektarinky rovněž nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu. Krok 2: Tuk ušleháme do pěny s 200 g fruktózy a 30 g diacukru Clara (nebo 250 g cukru krupice), postupně zašleháváme 4 celá vejce. Krok 3: Mouku smícháme s práškem do pečiva a Solamylem, citronovou kůrou a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný vysypaný plech (stačí s nízkým okrajem) a na těsto poklademe kousky rebarbory a nektarinek (nejprve necháme přebytečnou šťávu vykapat, scedit). Krok 4: 3 zbylá vejce rozdělíme na žloutek a bílek. 3 žloutky rozšleháme se smetanou a polijeme povrch těsta s ovocem. Upečeme koláč v předehřáté troubě na 20 °C asi 35 min. Krok 5: Ze zbylých 3 bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru, přidáme citronovou šťávu. Krok 6: Zhruba po těch 35 minutách plech velmi opatrně vyndáme a pokryjeme jej sněhovými kopečky, které vykrajujeme třeba lžičkou. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 7 minut do zrůžovění. Krok 7: Uvádím záměrně i diacukr, aby mohli i diabetici – jinak ovocný cukr - fruktóza je celkově zdravější pro všechny. Krok 8: Recept vznikl díky nutnosti okamžitě likvidovat nektarinky a rebarboru. Inspirací byl pro mě koláč z broskví a rebarbory např. na www.expresskuchařka.cz a jiné

Zveřejněno 21. 6. 2009

Poznámka autorky spagetka

Mně se sníh nepovedl „díky zatoulanému kousíčku žloutku“, proto fotka úplně neodpovídá popisu, ale měly by být znatelné takové sněhové čepičky (něco jako bezé), i když já mám jen polotuhý sníh, přesto to chutná velmi dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s rebarborou a nektarinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnEj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s rebarborou a nektarinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnEj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

už aby byly nektarinky :) recept vypada uzasne

S tím plechem - špatně jsem odhadla druh plechu, já na koláč dala ten běžný a s vyššími okraji, tak na tenhle v pohodě stačí s nízkými kraji nebo i jen klasický kulatý. A protože mi smetana stekla trochu i pod kraje koláče, okraje se poněkud spekly, tak jsem je ořízla a pro fotku udělala kruh, ale byla bych si tu práci ušetřila, kdybych zvolila rovnou kulatý nebo nižšší.

Souhlasím s Boubelindou - zajímavá kombinace. Já jsem pekla jen rebarbora - jablíčka, ale tohle neznám.:-O Jen jsem se, spagetko, chtěla ještě zeptat, když se dívám na fotky - těsto stačí na plech a ještě do kulaté formy ?

Zajímavá kombinace:-O. Už je v oblíbených.:yes:

Teda spagi, to je krásná kombinace ta rebarbora a s nektarinkami!!:-p:yes:+

Špagetko, taky se mi líbí ta kombinace rebarbory s nektarinkami:yes: ta rebarbora je sama o sobě dost kyselá tak ty nektarinky tu kyselost asi trochu zjemní:yes::yes: +

miluji ovocné koláče, jen nemám rebarboru ;-(

Špagetko, rebarbora je chuťově výborná a v kombinaci s nektarinkami, no to už ani nejde pojmenovat:-p;-)taky jsem uvažovala o kiwi, to by taky mohlo být dobré. A že tam není ten bílek znát:-?z toho si nic nedělej, mě se to taky kolikrát stalo a ten tvůj koláč bude dobrý i bez toho. Dávám ti jasnýho bodíka:yes:

Určitě vyzkouším, vypadá moc pěkně a je fajn, že tam jsou i nektarinky.:yes::-))

Spagetko, já si tam ten sníh stejně představila:-)a vím, že tento moučník musí chutnat dobře, i v této podobě, jak jsi ho vyfotila. Dobře jdou dohromady rebarbora s nektarinkami,dobrá směsice chuti. Také dělám koláč se sněhovou čepicí..zatím jen na jablečné nádivce, ale tento recept také vyzkouším, jen sehnat rebarboru :-(.Ukládám a dávám bodík :yes:

Tématické fráze:
kolac z rebarbory, koláč z nektarinek, koláč s nektarinkou, recepty z nektarinek, rebarbora recepty, koláč s rebarborou, co z nektarinek, moučník z nektarinek, kolace z rebarbory, pečení s rebarborou, recepty z rebarbory, koláč s nektarinek, koláče s rebarborou, kynuty kolac s nektarinkou, nektarinky pečení, pečení rebarbora, kolač rebarbory, ovocný koláč pro diabetiky, rebarbora koláč, recept na rebarboru

Suroviny:
rebarbora, tuk, vejce, cukr ovocný, sladidlo umělé, koření hřebíček, mouka polohrubá, prášek do pečiva, solamyl, smetana, kůra citronová, citron, tuk, kokos

Přidat fotografie receptu