Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 920 kJ / 4 761 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 96,99 g | 
| Tuky | 227,78 g | 
| Vláknina | 24,57 g | 
| Cholesterol | 1,89 g | 
| Sodík | 1,23 g | 
| Sůl | 3,38 g | 
| Sacharidy | 568,49 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min. Nektarinky rovněž nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu.
	Krok 2: Tuk ušleháme do pěny s 200 g fruktózy a 30 g diacukru Clara (nebo 250 g cukru krupice), postupně zašleháváme 4 celá vejce.
	Krok 3: Mouku smícháme s práškem do pečiva a Solamylem, citronovou kůrou a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný vysypaný plech (stačí s nízkým okrajem) a na těsto poklademe kousky rebarbory a nektarinek (nejprve necháme přebytečnou šťávu vykapat, scedit).
	Krok 4: 3 zbylá vejce rozdělíme na žloutek a bílek. 3 žloutky rozšleháme se smetanou a polijeme povrch těsta s ovocem. Upečeme koláč v předehřáté troubě na 20 °C asi 35 min.
	Krok 5: Ze zbylých 3 bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru, přidáme citronovou šťávu.
	Krok 6: Zhruba po těch 35 minutách plech velmi opatrně vyndáme a pokryjeme jej sněhovými kopečky, které vykrajujeme třeba lžičkou. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 7 minut do zrůžovění.
	Krok 7: Uvádím záměrně i diacukr, aby mohli i diabetici – jinak ovocný cukr - fruktóza je celkově zdravější pro všechny.
	Krok 8: Recept vznikl díky nutnosti okamžitě likvidovat nektarinky a rebarboru. Inspirací byl pro mě koláč z broskví a rebarbory např. na www.expresskuchařka.cz a jiné
Zveřejněno 21. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Koláč s rebarborou a nektarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnEj
Moje poznámka
					
				
Koláč s rebarborou a nektarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnEj
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kolac z rebarbory, 
						
						
							koláč z nektarinek, 
						
						
							koláč s nektarinkou, 
						
						
							recepty z nektarinek, 
						
						
							rebarbora recepty, 
						
						
							koláč s rebarborou, 
						
						
							co z nektarinek, 
						
						
							moučník z nektarinek, 
						
						
							kolace z rebarbory, 
						
						
							pečení s rebarborou, 
						
						
							recepty z rebarbory, 
						
						
							koláč s nektarinek, 
						
						
							koláče s rebarborou, 
						
						
							kynuty kolac s nektarinkou, 
						
						
							nektarinky pečení, 
						
						
							pečení rebarbora, 
						
						
							kolač rebarbory, 
						
						
							ovocný koláč pro diabetiky, 
						
						
							rebarbora koláč, 
						
						
							recept na rebarboru
						
					
						Suroviny:
						
							rebarbora, 
						
						
							tuk, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr ovocný, 
						
						
							sladidlo umělé, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							smetana, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							citron, 
						
						
							tuk, 
						
						
							kokos
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (11)