Podmáslový řízek
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o zkřehnutí masa, použité koření pak umocní chuťový zážitek na talíři.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 832 kJ / 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,25 g |
| Tuky | 25,14 g |
| Vláknina | 1,71 g |
| Cholesterol | 668 mg |
| Sodík | 610 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 19,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podmáslí prošleháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje.
Krok 2: Plátky masa lehce naklepeme a potřeme podmáslím. Dáme do misky a zbytek směsi na plátky masa nalijeme. Uložíme přes noc marinovat do lednice.
Krok 3: V den přípravy maso z marinády vyndáme a necháme dobře okapat. Osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.
Krok 4: V misce rozšleháme vejce. Maso namočíme do rozšlehaných vajec a poté obalíme ve strouhance.
Krok 5: V rozehřátém sádle usmažíme dozlatova z obou stran. Z každé strany smažíme asi 3-5 minut (dle tloušťky masa). Po usmažení necháme řízek okapat na papírovém ubrousku.
Krok 6: Podáváme s bramborami nebo salátem a kouskem citronu.
Zveřejněno 3. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvWG
Moje poznámka
Podmáslový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvWG
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 2 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 7 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 18 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 1 hodinou
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 1 hodinou
Květáková polévka
tomstny před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 1 hodinou
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 2 hodinami
Nejlepší langoše
LUCAH před 4 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 4 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 4 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 5 hodinami
Tématické fráze:
podmáslové řízky,
veprove rizky v podmasli,
jak naklepat rizky,
podmáslový kuřecí řízek,
recepty s podmáslím,
šlehaný řízek,
vepřové na podmáslí,
řízky v podmásli,
řízky s podmáslím recepty,
kuřecí řízky v s podmaslim,
řízky v recepty s podmaslim,
recept řízky v s podmáslím,
maso v podmáslím,
co se zbytky řízků,
co se zbytku řízky,
podmásový řízky,
podmáslový kuřecí,
podmáslový kuřecí řízek recept,
řizek recept,
podmáslové kuřecí řízky
Suroviny:
maso vepřové,
podmáslí,
česnek,
šalvěj,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (11)
A ten od Cat je fešák