Podmáslový řízek
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o zkřehnutí masa, použité okořenění pak umocní finální chuťový zážitek na talíři.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 832 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,25 g |
Tuky | 25,14 g |
Vláknina | 1,71 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 19,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podmáslí prošleháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje. Potřeme jím lehce naklepané řízky, zbytek pak na plátky masa nalijeme a uložíme přes noc marinovat do lednice.
Krok 2: V den přípravy maso z marinády vyndáme, necháme dobře okapat, osolíme je, opepříme a lehce poprášíme moukou.
Krok 3: Smočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém sádle usmažíme dozlatova.
Krok 4: Podáváme s brambory nebo salátem a kouskem citronu.
Zveřejněno 3. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvWG
Moje poznámka
Podmáslový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvWG
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 6 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 6 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listová buchta
Bajuskaa před 13 minutami
Bramboráčky se šunkou a sýrem
cookamater před 20 minutami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 28 minutami
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 50 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 55 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 2 hodinami
Bábovka bez vajec
Vladour před 2 hodinami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 2 hodinami
Tématické fráze:
podmáslové řízky,
veprove rizky v podmasli,
jak naklepat rizky,
podmáslový kuřecí řízek,
recepty s podmáslím,
šlehaný řízek,
vepřové na podmáslí,
řízky v podmásli,
řízky s podmáslím recepty,
kuřecí řízky v s podmaslim,
řízky v recepty s podmaslim,
recept řízky v s podmáslím,
maso v podmáslím,
co se zbytky řízků,
co se zbytku řízky,
podmásový řízky,
podmáslový kuřecí,
podmáslový kuřecí řízek recept,
řizek recept,
podmáslové kuřecí řízky
Suroviny:
řízek vepřový,
podmáslí,
česnek,
šalvěj,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (10)
A ten od Cat je fešák