Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový řízek

Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o zkřehnutí masa, použité okořenění pak umocní finální chuťový zážitek na talíři.

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 832 kJ /
438 kcal
Bílkoviny33,25 g
Tuky25,14 g
Vláknina1,71 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 610 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy19,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podmáslí prošleháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje. Potřeme jím lehce naklepané řízky, zbytek pak na plátky masa nalijeme a uložíme přes noc marinovat do lednice. Krok 2: V den přípravy maso z marinády vyndáme, necháme dobře okapat, osolíme je, opepříme a lehce poprášíme moukou. Krok 3: Smočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém sádle usmažíme dozlatova. Krok 4: Podáváme s brambory nebo salátem a kouskem citronu.

TIP: Potřebujete spíš lehký bramborový salát?

Zveřejněno 3. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Apetit 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvWG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvWG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tara23: jsem moc ráda, že chutnalo :-K

hodně příjemná změna klasiky, skvělý řízeček :-K<3

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-) ano, i jogurt nebo kefír - ten mám domácí a moc ráda ho v kuchyni používám.

:-)<3:yes::yes: skvělý recerpt a krásné foto, řízky jsou měkoučké, šťavnaté a voní česnekem, když nemám podmáslí dělám i s jogurtem :-K

lucadanek: podmáslí stejně jako třeba jogurt maso spolehlivě zkřehčí a jsou vždycky výborné...
A ten od Cat je fešák:yes::yes::yes:

Joo..a recepty jsou skvělé..takže děkuji...;-)

Výborné..dělám jen z kýty..aby nebyly suché<3

Ivusa: děkuji! No, klasické řízky to nejsou. Česnek tam bude vonět tak moc, kolik ho použijete - dejte jen jeden menší stroužek, ten to chuťově určitě nepřebije ;-)

Jsou krásné ty řízečky. Chci se zeptat,není v tom moc cítit ten česnek ???? Kdysi dávno jsem dělala něco podobného ,ale doma se to neujalo ,protože jsem dala (zřejmě) víc česneku ,a bylo to moc "česnekové " ;-( Jinak krásná fotka a bodík už letí:yes:

Krasaveček :yes:

Tématické fráze:
podmáslové řízky, veprove rizky v podmasli, jak naklepat rizky, podmáslový kuřecí řízek, recepty s podmáslím, šlehaný řízek, vepřové na podmáslí, řízky v podmásli, řízky s podmáslím recepty, kuřecí řízky v s podmaslim, řízky v recepty s podmaslim, recept řízky v s podmáslím, maso v podmáslím, co se zbytky řízků, co se zbytku řízky, podmásový řízky, podmáslový kuřecí, podmáslový kuřecí řízek recept, řizek recept, podmáslové kuřecí řízky

Suroviny:
řízek vepřový, podmáslí, česnek, šalvěj, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu