Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový řízek

Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o zkřehnutí masa, použité koření pak umocní chuťový zážitek na talíři.

Hodnocení receptu je 4,9 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby marinování masa

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 832 kJ /
438 kcal
Bílkoviny33,25 g
Tuky25,14 g
Vláknina1,71 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 610 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy19,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podmáslí prošleháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje. Krok 2: Plátky masa lehce naklepeme a potřeme podmáslím. Dáme do misky a zbytek směsi na plátky masa nalijeme. Uložíme přes noc marinovat do lednice. Krok 3: V den přípravy maso z marinády vyndáme a necháme dobře okapat. Osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Krok 4: V misce rozšleháme vejce. Maso namočíme do rozšlehaných vajec a poté obalíme ve strouhance. Krok 5: V rozehřátém sádle usmažíme dozlatova z obou stran. Z každé strany smažíme asi 3-5 minut (dle tloušťky masa). Po usmažení necháme řízek okapat na papírovém ubrousku. Krok 6: Podáváme s bramborami nebo salátem a kouskem citronu.

TIP: Další oblíbené recepty na vepřové řízky

Zveřejněno 3. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Apetit 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Podmáslový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvWG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Podmáslový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvWG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tara23: jsem moc ráda, že chutnalo :-K

hodně příjemná změna klasiky, skvělý řízeček :-K<3

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-) ano, i jogurt nebo kefír - ten mám domácí a moc ráda ho v kuchyni používám.

:-)<3:yes::yes: skvělý recerpt a krásné foto, řízky jsou měkoučké, šťavnaté a voní česnekem, když nemám podmáslí dělám i s jogurtem :-K

lucadanek: podmáslí stejně jako třeba jogurt maso spolehlivě zkřehčí a jsou vždycky výborné...
A ten od Cat je fešák:yes::yes::yes:

Joo..a recepty jsou skvělé..takže děkuji...;-)

Výborné..dělám jen z kýty..aby nebyly suché<3

Ivusa: děkuji! No, klasické řízky to nejsou. Česnek tam bude vonět tak moc, kolik ho použijete - dejte jen jeden menší stroužek, ten to chuťově určitě nepřebije ;-)

Jsou krásné ty řízečky. Chci se zeptat,není v tom moc cítit ten česnek ???? Kdysi dávno jsem dělala něco podobného ,ale doma se to neujalo ,protože jsem dala (zřejmě) víc česneku ,a bylo to moc "česnekové " ;-( Jinak krásná fotka a bodík už letí:yes:

Krasaveček :yes:

Tématické fráze:
podmáslové řízky, veprove rizky v podmasli, jak naklepat rizky, podmáslový kuřecí řízek, recepty s podmáslím, šlehaný řízek, vepřové na podmáslí, řízky v podmásli, řízky s podmáslím recepty, kuřecí řízky v s podmaslim, řízky v recepty s podmaslim, recept řízky v s podmáslím, maso v podmáslím, co se zbytky řízků, co se zbytku řízky, podmásový řízky, podmáslový kuřecí, podmáslový kuřecí řízek recept, řizek recept, podmáslové kuřecí řízky

Suroviny:
maso vepřové, podmáslí, česnek, šalvěj, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hladká, strouhanka, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu