Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 267 kJ / 64 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), zalijeme je litrem vroucí vody a necháme společně s omytým citronem pokrájeným na plátky zakryté louhovat 24 hodin.
Krok 2: Druhý den vše přes plátno přecedíme do hrnce, plátno s diviznou a citronem dobře vymačkáme a do čistého výluhu přidáme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až vznikne sirup, který budeme používat například jako sladidlo do čajů nebo jako lék proti nachlazení.
Krok 3: Pokud chceme mít konzistenci medu, budeme volně vařit ještě o něco déle do požadované hustoty. Hustotu vyzkoušíme tak, že lžičku medu necháme zchladnout na talířku.
Krok 4: Med nebo sirup plníme do čistých a suchých skleniček ještě vařicí, dobře uzavřeme a necháme zchladnout. Skladujeme na suchém, tmavém místě (sklep, komora).
Zveřejněno 4. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Med (sirup) z divizny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr0L
Moje poznámka
Med (sirup) z divizny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr0L
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 13 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 23 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
divizna sirup,
med z divizny,
divizna med,
sirup z divizny recept,
recept na sirup z divizny,
recepty z divizny,
divizna recepty,
med sirup z divizny,
med z květů divizny,
divizna sirup recept,
sirup z divizny,
recepty divizna,
sirup z divizny recepty,
med s divizny,
recept sirup divizna,
sirup z z divizny,
med z divizny recept,
med siírup z divizny,
recept na sirup s divizny,
syrup z divizny
Suroviny:
cukr krupice,
voda,
citron,
Komentáře (1)