Suroviny
Porce: cca 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 616 kJ / 386 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,99 g |
Tuky | 0,51 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 43,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.
Krok 2: Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne, stačí normální hrnec, ale doba přípravy se o hodinu prodlouží). Jazyk v hrnci zalijeme vařící voudou a přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, sůl, ocet, nové koření, celý pepř, tymián a hřebíček. Kuličkové koření vkládám do hrnce v uzavřené nádobce na koření. Vaříme 50-60 minut v tlakovém, v obyčejném hrnci 2 hodiny.
Krok 3: Poté jazyk vyjmeme a sloupneme (stáhneme), pokrájíme na plátky. Také vyjmeme nádobku s kořením.
Krok 4: Do omáčky vlijeme 3 dl červeného vína, vložíme povidla, strouhaný perník a dohustíme jíškou. Tyčovým mixérem omáčku mixujeme do hladka. Ještě asi 20 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a můžeme popřípadě přidat i cukr. Plátky masa přidáme před koncem, aby se prohřály.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 6. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Moje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 28 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 9 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Tématické fráze:
hovězí jazyk,
hovězí jazyk recept,
hovězí jazyk recepty,
recepty hovezi jazyk,
recept hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk,
uzený hovězí jazyk na černo,
hovězí na černo,
uzený hovězí jazyk recepty,
omacka na černo,
uzený hovězí jazyk se švestkovou omáčkou,
recepty na hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk neuzený,
recepty-hovĕzí jazyk,
co varit z hoveziho jazyka.,
hověz jazyk,
varenyhovezi jazyk,
hovezi jazyk s omackou,
připrava hovězího jazyka,
hovězíjazykrecept
Suroviny:
zelenina kořenová,
cibule,
ocet,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
koření hřebíček,
víno červené,
povidla švestková,
perník na strouhání,
mouka hladká
Komentáře (7)