Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Moje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 18 minutami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 18 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 46 minutami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 2 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 8 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 11 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 12 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 12 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 13 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 14 hodinami
Tématické fráze:
špagety carbonara podle pohlreicha,
tagliatelle ala „carbonara,
spaghetti carbonara pohlreich,
špagety carbonare,
špagety ala carbonára,
špagety carborana,
těstoviny karbonare,
těstoviny karbonara,
špagety carbonara recept,
špagety carborane,
recepty z testovin,
těstoviny carborana,
špagety carbonara,
těstoviny pohlreich,
italské těstoviny recepty pohlreich,
těstoviny carborane,
pohlreich těstoviny,
špagety a la carbonara,
carborana,
penne rigate carbonara
Suroviny:
těstoviny,
česnek,
slanina anglická,
petrželka,
víno,
vejce,
sýr strouhaný,
pepř,
šlehačka,
tuk
Komentáře (15)
V těch pravých musí být vejce, krásně prorostlá slanina,, pepř a pecorino (ovčí sýr), sůl není potřeba vůbec, protože sýr bývá hodně slaný. Česnek být nemusí, ale pokud se osmaží stroužek česneku spolu se slaninou, tak je konečný výsledek chutnější, ale ten stroužek se po osmažený slaniny odstraní.
Do pravého Carbonare se šlehačka, cibule, petržel a víno nedávají. To už se jedná o zcela jiný recept. Pokud je špek (slanina) dobře prorostlý, tak není potřeba přidávat ani olivový olej.