Masopustní koblihy
Nadýchané a voňavé koblížky k Masopustu neodmyslitelně patří. Příprava je sice náročnější, ale výsledek stojí za to. Lehoučké koblihy plněné marmeládou můžeme potřít máslem s rumem a pocukrovat. A nikdo neodolá!
Suroviny pro 15 kusů
15 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 49 719 kJ / 11 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,64 g |
Tuky | 1 074,08 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 781 mg |
Sodík | 551 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 431,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kvásek by měl mít krásnou hustou pěnu-pokud ne, zkuste ještě chvíli počkat. Neuvidíte-li ani potom žádnou aktivitu, začněte znovu s novým droždím.
BLOG: https://dvevtroube.blogspot.cz/2017/02/masopustni-...
YOUTUBE: https://youtu.be/QM9Jjln7X_0
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2021 21:55
Určitě to nebylo naposledy.
10. 1. 2019 21:46
10. 1. 2019 21:33
A pak už se jen dá do mísy mouka a kvásek. Je hotovo, téměř .
Taky se to dá udělat klasicky. Mouka, důlek, droždí, trocha cukru a vlažného mléka, posypat moukou, nechat vzejít kvásek a pak přidat zbytek.
Nebála bych se toho ani v domácí pekárně. Tekuté dolů, mouka, na mouku do jednoho rohu sůl, druhý roh droždí a cukr a ten zbytek a tady by se o vše postarala pekárna
10. 1. 2019 19:55
Ta vychytávka s těmi kvasnicemi ," je podezřelá", to nesvedu a pak už vůbec ne , jak to tam postupně přidáváš , určitě to domotám ! No , teoreticky , ale velmi teoreticky, z dálky a moc velké dálky, se na to ještě jednou kouknu, ale chytá mě panika. Na té fotce, jsou moc krásné!!
9. 1. 2019 22:53
9. 1. 2019 21:16
29. 3. 2018 07:57
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 42 minutami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špaček pepřil koblihy a Maršálek doporučoval tango v kuchyni. Takhle to vypadalo na křtu nejnovější kuchařky
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
4 tipy pro správné smažení koblih: Dávejte pozor na teplotu oleje
Další recepty
Tématické fráze: masopustní koblihy recept na koblihy koblihy recept rychlé masopustní koblihy recept recept na masopustní koblihy koblihy masopustní koblihy recept recepty na koblihy masopustní koblihy-recept top recepty koblihy koblihy masopustní maopustni koblihy masopustní kobliha masopustní recepty recept koblihy koblihy masopustní domácí masopustní koblihy youtubekoblihy top recept na koblihy koblihy top recepty
Suroviny: mouka hladká, droždí, žloutek, mléko, máslo, cukr krupice, rum, sůl, kůra citronová, marmeláda, olej, máslo, rum, cukr moučkový
Masopustní koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mp2R
7 názorů