

Divoké maso dvou barev
Suroviny 6 porcí
- 1/2 kg hovězího masa (krk)
- 1/2 kg vepřového masa (kýta)
- 1 kávová lžička koření Divočina (Vitana)
- 1 kávová lžička koření Zvěřina (Vitana)
- 15 dkg uzeného špeku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky.
Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, bobkový list a nové koření.
Po opečení přidáme hovězí maso, podlijeme vodou a dusíme do měkka, dle stáří skotu.
Hovězí maso dusíme cca 60-90 minut a následně přidáme kostky vepřové kýty a dusíme společně ještě cca 30 minut. Kořenová zelenina se za uvedenou dobu dušení masa společně s cibulí zcela rozvaří a zahustí nám vynikající vzniklou silnou šťávu.
Pokud je potřeba a dle naší chuti můžeme osolit, opepřit a je-li šťáva málo hustá, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané v trošce vody (v tom případě necháme ještě 10 minut provařit). Podáváme s těstovinami, vynikající je to i s houskovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Divoké maso dvou barev
-
Sice jsem dělala jen z hovězího, ale i tak bylo moc dobre
-
vynikající
pochutnali jsme si
-
,skoro stejně jsem to dělala minulý týden,ale měla jsem vepřové s kuřecím...taky mňamka..
,dávám bodík,fotka je super
-
-
děkuji za tip na zítřejší oběd
-
Otíku, přesně tohle dělávám a souhlasím s tím, že to společenství masa má úžasnou, výraznou a silnou chuť šťávy. Ty za to máš 5.bod
-
To vypadá dobře
-
mňam
-
to musí býti mňamka
+1
-