Divoké maso dvou barev

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

1/2 kg hovězího masa (krk)
1/2 kg vepřového masa (kýta)
1 kávová lžička koření Divočina (Vitana)
1 kávová lžička koření Zvěřina (Vitana)
15 dkg uzeného špeku
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky.

  2. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, bobkový list a nové koření.

  3. Po opečení přidáme hovězí maso, podlijeme vodou a dusíme do měkka, dle stáří skotu.

  4. Hovězí maso dusíme cca 60-90 minut a následně přidáme kostky vepřové kýty a dusíme společně ještě cca 30 minut. Kořenová zelenina se za uvedenou dobu dušení masa společně s cibulí zcela rozvaří a zahustí nám vynikající vzniklou silnou šťávu.

  5. Pokud je potřeba a dle naší chuti můžeme osolit, opepřit a je-li šťáva málo hustá, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané v trošce vody (v tom případě necháme ještě 10 minut provařit). Podáváme s těstovinami, vynikající je to i s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divoké maso dvou barev

Tématické fráze: maso dvou barev maso tří barev maso dvou barev recept maso dvou barev čína recepty čína maso dvou barev hovězí maso recepty recepty maso dvou barev čínské maso dvou barev recept na maso dvou barev maso dvou barev recepty divoke maso divoké maso recepty maso dvou chutí maso dvou barev na zelenině maso dvou barev steaky barva hovězího masa maso 3 barev maso dvou barev hovězí a vepřové recept cina s dvou druhu masa maso dvouch barev

Zapomněl/a jsem heslo