Pikantní rajčatové čatní
Připravte si do skleniček pikantní rajčatové čatní, které spojuje šťavnatost zralých rajčat s výraznou kořeněnou chutí. Toto chutné dochucovadlo je ideální k sýrům, grilovaným masům, nebo pečeným plackám, rybám nebo plněným wrapům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 438 kJ / 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,65 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 37,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,75 g |
Sůl | 24,10 g |
Sacharidy | 109,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na menší kostičky, dáme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme a necháme asi 30 minut odstát.
Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům společně s mrkvovou šťávou (nebo najemno nastrouhanou mrkví), protlakem, nasekanou papričkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Krok 3: Za stálého míchání vaříme asi 10 minut.
Dochutíme balzamikem, citronovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme. Krok 4: Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.
Dochutíme balzamikem, citronovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme. Krok 4: Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.
Zveřejněno 19. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní rajčatové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MQ3
Moje poznámka
Pikantní rajčatové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MQ3
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 22 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
pikantní čatní,
pikantní chutney z rajčata,
čatní pikantni,
pikantni rajčatová marmeláda,
pikantní marmeláda z rajčat,
rajčatové čatní,
rajčatové broskvove catni z receptare,
švestkové catni z receptare,
pikantní rajčatový protlak,
rajčatové chutney recept,
pikantní rajčatová štáva,
pikantní čatný,
rajčatová omáčka s bazalkou receptář,
pikantní rajčatové sugo,
recept na rajčatové čatní,
rajčatové čatní s bazalkou,
pikantní rajčata,
rajčatový protlak s bazalkou,
bazalkové čatní recept,
rajčatové catni z receptare
Suroviny:
rajče,
cukr želírovací,
cibule červená,
česnek,
mrkev,
chilli paprika čerstvá,
protlak rajčatový,
citron,
ocet balsamiko,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá
Komentáře (1)