Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 013 kJ / 1 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,78 g |
Tuky | 168,37 g |
Vláknina | 7,10 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,30 g |
Sůl | 8,20 g |
Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.
Krok 2: Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme, naporcujeme a dáme na zeleninu, mezi kousky bažanta
přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. . Krok 3: Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..
přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. . Krok 3: Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..
Zveřejněno 28. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant na dvou vínech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4KM
Moje poznámka
Bažant na dvou vínech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4KM
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 4 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 8 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 1 hodinou
Thajské curry
Trol60 před 1 hodinou
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 4 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 4 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 4 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 5 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 5 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na bažanta,
bažant recepty,
recepty z bažanta,
bažant na víně,
pečený bažant videorecept,
bazant na mrkvi,
bazant toprecept,
bažant na víně a bylinkách,
recepty z bažanta,
bažant obecný příprava recepty,
recept z bazanta,
recepty na bažanta,
recepty bazant,
recept bažant
Suroviny:
bažant,
petržel,
mrkev,
celer,
cibule,
víno červené,
víno bílé,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
sůl
Komentáře (5)
Podle toho na fotečce to byl bažant velký jako malý zajíc...