Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 013 kJ / 1 915 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,78 g |
| Tuky | 168,37 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,30 g |
| Sůl | 8,20 g |
| Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.
Krok 2: Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme, naporcujeme a dáme na zeleninu, mezi kousky bažanta
přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. . Krok 3: Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..
přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. . Krok 3: Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..
Zveřejněno 28. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant na dvou vínech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4KM
Moje poznámka
Bažant na dvou vínech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4KM
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánky ze strojku
Vilik před 1 minutou
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 36 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 3 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 3 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na bažanta,
bažant recepty,
recepty z bažanta,
bažant na víně,
pečený bažant videorecept,
bazant na mrkvi,
bazant toprecept,
bažant na víně a bylinkách,
recepty z bažanta,
bažant obecný příprava recepty,
recept z bazanta,
recepty na bažanta,
recepty bazant,
recept bažant
Suroviny:
bažant,
petržel,
mrkev,
celer,
cibule,
víno červené,
víno bílé,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
sůl
Komentáře (5)
Podle toho na fotečce to byl bažant velký jako malý zajíc...