Chalupářský guláš s houbami a uzeninou v PH

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Pomalý hrnec 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

200 g vepřového masa
1 špekáček (nebo nějaký měkký salám či párek)
1 cibuli
sádlo nebo olej pod cibuli
1-2 kávové lžičky sladké papriky
podle chuti sůl, pepř, kmín a pálivá paprika
(případně pálivá pasta z paprik)
půlka červené čerstvé papriky
hrst tvrdších čerstvých hub (nebo mražené)
česnek
majoránka
hotová jíška (nebo mouka s vodou) na zahuštění
případně bujónová kostka (komu nevadí)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na dno PH dáme sádlo, zapneme na High a necháme ho rozpustit. Zatím nakrájíme na kostky maso, na drobno cibuli, oloupaný špekáček a houby. Na rozpuštěné sádlo dáme cibuli a trochu kmínu, promícháme a necháme zesklovatět.

  2. Pak tam nasypeme obě papriky, opět promícháme, hned na to dáme maso a podlijeme teplou vodou. Přidáme i sůl a pepř, případně bujón a dusíme dvě hodiny.

  3. Pak přidáme houby, pokrájenou uzeninu, na proužky pokrájenou papriku a pomalíme další hodinu a čtvrt. Po této době ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme. Vaříme ještě asi 15 minut a máme hotovo (případně podle potřeby dochutíme).

Poznámka

Kdysi, když ještě byly konzervy jedlé, jsem tento guláš dělala z konzervy "Chalupářský guláš", jen s přídavkem podušených hub a případně s přidáním nějaké uzeniny, bylo to dobré a rychlé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chalupářský guláš s houbami a uzeninou v PH

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřový guláš s uzeninou chalupářský guláš v pomalém hrnci falešný guláš se ze špekáčků houbový guláš s těstoviny s uzeninou recepty z hub s uzeninou recept houby s uzeninou gulas s uzeninou a houbami guláš ze špekáčků houby houbovy gulas těstoviny s uzeninou houby s uzeninou a paprikou guláš z hub s uzeninou chaluparšké spekačku guláš recept sadlo v ph. chalupářský guláš s veprove konzervy