Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 364 kJ /
326 kcal
Bílkoviny15,22 g
Tuky0,93 g
Vláknina15,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat. Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku pohromadě při tepelné úpravě, aby se nerozpadla na plátky. Krok 2: Filety osušíme, mírně pokapeme citronovou šťávou (kdo nechce, nemusí), osolíme, opepříme, potřeme jemně rozetřeným česnekem (stačí jeden stroužek) a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou rybu necháme půlhodinky odpočinout, pak zprudka osmažíme na pánvi s troškou másla nebo oleje z obou stran, nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce dosmažíme. Krok 3: Oloupané brambory vaříme téměř doměkka. Pár minut před koncem vaření přidáme růžičky brokolice a dovaříme doměkka, aby brokolice zůstala na skus. Scedíme, přidáme silnější plátek másla a rozšťoucháme. Krok 4: Šťouchané brambory s brokolicí podáváme s filety candáta.

Zveřejněno 29. 6. 2019

Poznámka autora recepty73

Kdo nerad brokolici, může ji nahradit růžičkami květáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvJK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvJK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
candát recept, recept candát, candát recepty, candat uprava, brokolice se šťouchanými brambory, recepty z candáta

Suroviny:
candát, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, česnek, tymián, máslo, brambory, brokolice, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu