Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 694 kJ / 1 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,77 g |
| Tuky | 11,17 g |
| Vláknina | 16,42 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 537 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 35,40 g |
Postup přípravy
Pak maso vyndáme, do kastrolu přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a mrkve pokrájené na hranolky.
Necháme opékat, až zelenina začne hnědnout. Pak přidáme rozmačkaný česnek a necháme minutku osmahnout. Krok 2: Do kastrolu vrátíme maso a podlijeme vínem. Počkáme, až víno vzkypí, pak přilijeme vývar, přidáme bobkové listy a snítky tymiánu a pod pokličkou při mírnější teplotě dusíme, až je maso zcela měkké.
Při dušení občas promícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru.
Na konci dušení by pod masem měla být lehce zahoustlá omáčka. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s bagetkou.
Zveřejněno 31. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí s mrkví na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nvrm
Moje poznámka
Hovězí s mrkví na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nvrm
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 43 minutami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 2 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 30 minutami
Kuře na zelí
[email protected] před 48 minutami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 1 hodinou
Žitný chléb
janatka před 1 hodinou
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 1 hodinou
Pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 1 hodinou
Šunkofleky II
Valis před 1 hodinou
Šunkofleky s bazalkou
Valis před 1 hodinou
Tématické fráze:
hovězí na víně s maso s mrkví,
hovezi na cesneku a mrkvi,
hovězí s mrkví na víně,
hovězí na mrkvi a vine,
hovězí na mrkvi,
hovezi s mrkvi a cervenym vinem,
hovězí kostky s mrkví a kaší,
hovězí na vine s mrkvi,
hovezi na vine a mrkvi,
hovězí na červeném víně,
hovězí maso na mrkvi a vine,
hovězí na víně a s mrkví,
recept hovězí na víně s mrkví,
hovězí víno mrkev recept,
hovězí s mrkví a vínem,
hovězí na víně mrkev,
hovězí na víně a na mrkvi,
hovězí s mrkví,
recept na hovězí na víně s mrkví,
hovězí maso s mrkví na víně
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
mrkev,
česnek,
sůl,
pepř,
bobkový list,
tymián,
víno červené suché,
vývar hovězí,
mouka hladká,
olej
Komentáře (6)