Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát se zeleninou na másle a bylinkách

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 700 kJ /
1 123 kcal
Bílkoviny75,50 g
Tuky90,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy2,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla. Promícháme, přidáme nasekanou petrželku a pažitku , osolíme, zakryjeme poklicí a krátce podusíme na skus. Krok 2: Současně se zeleninou začneme dělat na jiné pánvi candáta.
Filety candáta naporcujeme, kůži každé porce opatrně nařízneme a opepříme. Porce ryby z vnitřní strany osolíme a mírně posypeme špetkou sušeného česneku. Kůži lehce poprášíme hladkou moukou. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla se lžičkou oleje, candáta vložíme kůží dolů a opečeme dozlatova. Jsou-li filety tenké, nemusí se obracet, jsou-li silnější,opečeme je krátce i z druhé strany.
Hotové porce ryby obložíme zeleninou a podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 31. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se zeleninou na másle a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OwvB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se zeleninou na másle a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OwvB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
candát recept, candát recepty, candat na zelenine, candat na paře, recepty candát na bzlink8ch

Suroviny:
candát, máslo, olej, česnek sušený, sůl, pepř, mouka, mrkev, brokolice, květák, pórek, petržel, pažitka

Přidat fotografie receptu