Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 952 kJ / 2 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,18 g |
| Tuky | 179,11 g |
| Vláknina | 25,46 g |
| Cholesterol | 201 mg |
| Sodík | 2,95 g |
| Sůl | 7,20 g |
| Sacharidy | 75,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme.
Krok 2: Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme.
Krok 3: Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.
Krok 4: Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Moje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 5 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 1 hodinou
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 5 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 5 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 6 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 6 hodinami
Tématické fráze:
varime rostenky,
jak pripravit rostenku,
hovězí steak z roštěnce,
nejlepši roštenky,
vaříme roštěnku,
roštěnky v papiňáku,
roštěnky,
nejlepší roštěnka,
rostenky na hrášku,
vaříme roštěnou,
jak připravit roštěnky,
slavkovske maso,
měkké roštěnky,
pečená roštěnka,
rostenky po francouzsku,
slavkovská hovězí roštěná,
vaříme hovězí roštěnky,
pečené roštěnky,
recept na měkké roštěnky,
nejlepsi rostena
Suroviny:
roštěná hovězí,
olej,
párky,
slanina,
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
hrášek,
mouka hladká,
vývar,
pepř,
sůl
Komentáře (5)