Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený kořeněný kapr podle Nadi

Tradiční kapr v trojobalu s netradiční chutí. Takový je smažený kořeněný kapr podle Nadi. Pokud nejste fandy klasického kapřího řízku kvůli jeho aromatu, vyzkoušejte tento recept obohacený o česnek a hořčici.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení v lednici

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 992 kJ /
3 344 kcal
Bílkoviny158,11 g
Tuky235,12 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,41 g
Sůl2,67 g
Sacharidy145,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra očistíme, omyjeme, osušíme utěrkou a naporcujeme na jednotlivé porce. Česnek očistíme, nasekáme nadrobno a utřeme. Česnekovou pastu v misce rozmícháme s hořčicí. Krok 2: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Kapra naskládáme na sebe do misky a dáme na několik hodin (nejlépe do druhého dne) rozležet do chladničky. Krok 3: Následně obalujeme v trojobalu: v mouce, osolených a rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme na oleji pomalu dozlatova. Krok 4: Ozdobíme plátkem citronu a podáváme s bramborovým salátem, vařenými bramborami, nebo bramborovou kaší.

TIP: Časté chyby při smažení kapra

Zveřejněno 14. 12. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Tento kapr je pikantnější, než klasický obalený kapr, a navíc je obal velice křupavý, protože se na marinádu nalepí o trochu víc mouky i strouhanky (obal není tvrdý, ale jen příjemně křupavý). Dělám každý rok na vánoce polovinu kapřích řízků klasicky a polovinu těchto kořeněných. Je to moc dobré a i ti, kteří nemusí kůžičku, ji takto snědí, ani nebudou vědět jak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažený kořeněný kapr podle Nadi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4Xo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažený kořeněný kapr podle Nadi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4Xo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Tématické fráze:
smažený kapr na česneku, smazeny kapr top recept, kapr na horcici, smazeny kapr obaleny v horcici, smažený kapr potreny horcici, smažený kapr z hořčicí

Suroviny:
kapr, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, česnek, hořčice, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu