Domácí bramborové droždí

Novofinka Kuchařka: Novofinka

Doba přípravy: 24 hodin Ostatní 16 názorů

Suroviny

5-6 větších brambor uvařených ve slupce (je tak na cca půl kila mouky)
3 lžíce pískového cukru
1,5 dl piva
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem, pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.

  2. POZNÁMKA: Aby se s moukou při jiném receptu dobře pracovalo, tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bramborové droždí

  • Nadja Nadja

    5-6 větších brambor - kolik asi je to váhově?
    Vybrala jsem trochu větší brambory a zvážila - 1 brambora měla cca 150 g. Tedy 5 brambor = 750 g, což je 1,5 násobek mouky, která bude v těstě použita.
    I kdybych použila středně velké brambory (po 100 g), je to půl kila.
    Zdá se mi to divné, značný nepoměr brambor a mouky.

    Odpovědět

1 2

Zapomněl/a jsem heslo