Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tresčí játra v bylinkách

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 235 kJ /
295 kcal
Bílkoviny19,46 g
Tuky21,12 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 919 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy6,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresčí játra rozetřeme se sýrem, přidáme nakrájená vejce s cibulí, hořčici a nasekané bylinky. Krok 2: Promícháme, podle chuti přisolíme a mažeme na pečivo, hodně posypeme pažitkou a zdobíme rajčaty, paprikou, okurkou.

Zveřejněno 27. 7. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: časopis Květy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tresčí játra v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rr0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tresčí játra v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rr0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Použila jsem jen část receptu,ale i tak si myslím,že zaslouží ocenění za nápad.Dala jsem játra,pomazánkové máslo,trošku zakysanky,vejce a cibulku a bylo to moc dobré a chuť jatýrek zůstala.Jen jsem lehce přisolila a opepřila.Podávala jsem s čerstvým domácím chlebíkem a byla to bašta :-p

Stanislava 3. 11. 2009 17:43
Recept jsem vyzkoušela,místo sýru Frischa jsem dala 125 g lučinu, bylinky jsem vynechala, dochutila jsem citronovou šťávou, hořčice cca 1 kávovou lžičku, trošku soli a pepře,pak zůstala charakteristická chuť tresčích jater zachována a pomazánka byla opravdu skvělá.

Treščí játra miluji s citronem a cibulkou. Pomazánku už jsem taky dělala, trochu se mi zdálo, že chuť jater malinko ustoupila tomu všemu, co jsem přimíchala. Nevím, co je sýr FRISCHA, dávala jsem něco jiného. Bazalaku, tymián a šalvěj určitě ne. Jak říká Babica: Dnes je moderní vše, co je zelené, kdysi se lidé bez toho obešli. Je to tak, ale i tak se mi recept moc líbí.:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
trešti jatra, tresčí játra pomazánka, pomazánka z tresčích jater, úprava tresčích jater, uzena tresci jatra, pomazánka tresčí játra, recepty z tresčích jater, salát z tresčích jater, co obsahuji jatra, pomazánka s tresčích jater, pomazánka z treštích jater, tresčí, frischa, pomazánky recepty tresčí játra, babica pomazánky, recept s tresčích jater, uprava čerstvých tresčích jater, co opsahuji tresti jatra, zabavne chlebičky pro děti, recepy online

Suroviny:
tresčí játra, sýr pomazánkový, vejce, hořčice dijonská, cibulka lahůdková, petrželka, pažitka, bazalka čerstvá, tymián, šalvěj, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu