Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 391 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,26 g |
Tuky | 76,02 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 237 mg |
Sodík | 197 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 54,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky.
Krok 2: Rozpálíme 3 lžíce másla a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené žampiony a pak po chvíli ještě lesní houby. Osmahneme. Dobře osolíme, přidáme drcený kmín.
Krok 3: Po 10 minutách opékání přilijeme smetanu. (Při opékání občas promícháme.) Přivedeme k varu a pak necháme mírně probublávat tak 5 až 10 minut. Občas promícháme.
Krok 4: Připravíme jíšku. Do másla přidáme mouku a osmahneme. Klasika. Omáčku zahustíme jíškou. Ještě tak 3 minuty provaříme.
Zveřejněno 21. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Báječná houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJwz
Moje poznámka
Báječná houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJwz
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 12 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 11 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 12 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 12 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 13 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 13 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 14 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 15 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 16 hodinami
Suroviny:
máslo,
cibule,
žampióny,
portobello,
smetana na vaření,
mouka hladká,
pepř
Komentáře (5)